Tofas Team

Tam Versiyon: Göğüs kaplayacagim
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Selamın aleyküm. Bugün arabanın göğsünü çıkardım inşallah da yarın deri kumaş ile kaplayacagim. Dikkat etmem gereken yerler var mı dönüş kısımlarını en kolay nasıl yaparım tavsiyeniz ve öneriniz var mı ?
Aleykümselam
Sıcak hava tabancan olması gerekiyor köşeleri şekil aldırmak için
Sıcak hava tabancasını sanayide birinden ödünç alabilirim belki abi de elimdeki kumaş esnek sökmeden önce bir denedim katlanan yeri elimle çekince katlanmıyor. Aklımdaki şu önce göstergenin üst kısmını bali ile iyice yapışmasını beklemek sonra o gergi vereceğim yerleri de yapıştırmak ama balinin kuruması uzun sürüyor onu nasıl çözerim bilmiyorum. Dedem yaparken görürdüm hep birşeyi bali ile yapıştırırken birşeyler ile sarar veya sıkıştırırdı ben nasıl sıkıştırırım onu düşünüyorum.
Maşa gibi bişey mi lazım yani ?
Bu arada sıcak hava olursa daha rahat çalışırsın öbür türlü potluk yapabilir 
Sn @"38NT983" Can Buğra bey sağlam ve uzun ömürlü göğüs kaplama için yapmanız gerekenler;

1-) Kaplanacak Vinleks mümkün ise PWC olmasın. Kuagile (astar) olarak tanımlanan PU (Poliüretan) üründen almanızı tavsiye ediyorum. PWC'ye oranla daha dayanıklı, kaliteli ve tuşe olarak göğüs kaplamaya en uygun üründür. Mümkün ise ince ve yumuşak astarlı ürünü tercih edin. İşinizi oldukça kolaylaştıracaktır.

2-) Yapıştırıcı olarak standart Bally /Derby yapıştırıcı tavsiye etmiyorum. Bally /Derby yapıştırıcılar sıcağa maruz kaldığında açılma yapabiliyor. Bu noktada ürünü satın aldığınız mağazaya ürünü hangi alanda kullanacağınızı söyleyin, "hangi yapıştırıcıyı tavsiye edersiniz?" diye sorarak tavsiye alın.

3-) Kaplamaya geçmeden önce göğsü mutlaka ince zımpara ile temizleyin, ardından hafif nemli bez ile kurulayın. Göğüs üzerinde toz ve pütür kalmamasına dikkat edin. Aksi durumda zaman içinde açılma ya da kaplama sonrası hoş görünmeyen pütür oluşabilir.

4-) Yapıştırıcıyı hem göğüse hem de vinleks'e 1 kat olarak uygulayın. Unutmayın (!). Çok yapıştırıcı sürmek iyi yapışacağı anlamına gelmediği gibi, yapıştırıcı topak yapabilir, yahut yapışma süresi oldukça uzayabilir.

5-) Keskin köşelere geldiğinizde üst kısımdan görünmeyecek şekilde küçük çentikler atabilir, kıvrımları pürüzsüz olarak yapabilirsiniz. Vinleks uygulaması oldukça kolay bir üründür. Ancak göğüs kaplamada mutlaka bir yardımcı edinin.

6-) Winleks kaplama sırasında mutlaka aşağıda görselini paylaştığım kauçuk rulo silindiri edinin. Bu silindir ile kaplanacak yüzeyde hava kabarcığı oluşumunu önleyebilir, yapışmayı en üst noktaya taşıyabilirsiniz.

7-) Sıcak hava tabancası işinizi oldukça rahatlatacaktır. Ancak sıcak hava tabancasını göğüse değil sadece vinlekse uygulayın. Sıcak hava tabancasını vinlekse 40/50 Cm mesafeden tutun. Çok yaklaşmayın. Çok da uzaklaşmayın. Çok uzun süre tutmayın. Yapıştırıcı ve vinleksi kavurmayın.

Bu işlemleri yaptığınızda kaplamanız hem pürüzsüz, hem sıcağa karşı dayanıklı hem de oldukça uzun ömürlü olacaktır.

[Resim: rulo.jpg]
Hocam bugün vazgeçmiştim çıkma temiz alıp takacaktım ama öyle bir yazmışssınız ki gözümde canlandı. Geçen sene yada önceki sene gögüsü yine sökmüştüm önce çatlak kısımları temizleyip cekomastik slikon ile doldurmuştum, daha sonra zımpara ve üstüne adını tam getiremiyorum şuan macunun içinde ince kıl gibi şey vardı neyse o macun ile güzelce tabanı oluşturup zımpara yapıp boya yapmıştım mat boya attım ve yaz gelince tekrar aynı yerlerden ve fazlasıyla çatır çatır çatlamaya başladı. Şimdi tekrar tabana inmek zorundayım sanırım beni zorlu bir yok bekliyor yazarken vazgeçiyorum bazen ama insan işini kendi yapınca daha da güzel oluyor. Uygun fiyatlı bulursam zımpara ile uğraşmaz yeni alacağıma kaplama yapabilirim. Güzel yorumunuz için teşekkürler.
@"38NT983" yanlış anlamadıysam daha önce macunla yapmışsın aslında o güzel olması lazım çekomastik değilde macunla sağlam olur bence birde şöyle bi fikrim var macunla yaptıktan sonra egzoz boyasıyla boyamak ısıya dayanıklı daha iyi olur bence.
Abi güneşi yedikten sonra biraz esneyince çatlama yapıyor.