Tofas Team

Tam Versiyon: Buji kablosunun etrafına dolanmış boş bir kablo
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
evet malesef kalorifer radyatöründen hidrolik direksiyon pompasına kadar çin malı mevcut uzak duralım yoksa yolda kalırız ustalar hiç tavsiye etmiyo ve takmıyorlarmış o kadar dandikmiş
(17.09.2012, 23:20)onr357 yazdı: [ -> ]Bugun boştum arkadaşla benim arabanın önce 3 bakla kesik arka yaylarının yerine yeni aldığım yayları 1.5 bakla kesip taktık çok tatlı oldu ve konfor geldi
Sonra bujileri ve buji kabloarını değiştirdik marşa bastım araba çalıştı ama gaza basınca önce hafif devirlenip sonra stop etti tekrar çalıştrdım derken sökerken bujinin distirbtre giden kablosunu üzerine boş bir kablo sarılıydı bizde söktük bu ne lan diyerekten Big Grin onu geri doluyorum sorun geçiyo bi türlü anlam veremedik o kablo neyin kablosuydu ? distrbtör kablosuyla herhngi bir teması yok. sadece dışına etrafından sarınca çalışıyo araba onu sökünce stop ediyo kabloda bu debriyaj telinin geldiği yerden arabanın içine doğru giden ince bi kablo.

aynısı bizdede var kablo boşta ara kablosunun üstünde sarılı ne işe yarıyosa
bizde de var o kablo,ama bizimkini söküncede çalışıyo bağlayıncada Huh
O kablo gaz kesici anahtara aracın çalışıp çalışmadığı hakkında bilgi gönderirir.Bobin kablosuna sarılıdır eğer araç çalışmaz ateşleme olmazsa tık diye gazı keser ateşleme başlayınca açar.Ateşleme olduğu sürecede gazı kesmez.O kabloyu çıkardığınız zaman arabanın çalışmaması veya düzen şaşırması bu yüzdendir motoru çalışmıyor olarak algılar ve güvenlik açısından gazı keser.

Misal kontağı çeviridkten sonra 2-3 sn sonra tık diye ses gelir o zaman gazı keser.Eğer ki gazı kesmese kontak açık bir iş yapmanız gerektiğinden misal 30 dk kontak açık durdu diyelim 30 dk boyunca sürekli gaz gönderilirdi.

Ha bazı araçlarda bu kablo çalışmıyor ya da anahtar çalışmıyor bu yüzen sökmeniz çok fark ettirmiyor.
Sayfalar: 1 2 3