Tofas Team

Tam Versiyon: Rölanti SoRunu
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Selam arkadaşlar size başımdaki bir sorunu anlatacağım aracıma yaklaşık 15 gün önce LpG ayarı yaptırdım ancak aracımın motoru sıcak oldu için usta gaz ayarını yaparken rölanti yi ona göre ayarladı ancak bu ayarı motor sıcakken yaptığı için hiç bir sorun çıkmadı ancak aracım 2.3 saat soğudu zaman bu rölanti ona yetmiyor ve sürekli istop ediyor. Bu yüzden aracım soğuk haldeyken. Kendim aracın rölantisini yükselttim düzeldi ancak bu seferde aracım 2 km yapıp ısındı zaman bu seferde çok aşırı derecede rölantisi yükseliyor kısacası şöyle bir sorunum var aracım ısındı zaman rölantisi yükseliyor ancak soğudu zaman ustanın yapmış oldu rölanti ayarı araca yetmiyor ve sürekli istop ediyor bu durumda ister istemez adamı zor duruma sokuyor sabah işe gidecek iken evden çıkarken arka arkaya istop ediyor süreklide ayamı gaz pedalında tutamıyorum ve el freni kullanmak zorunda kalıyorum benim için sıkıcı bir durum değil ama babam için zor oluyor bu durum Kış ayı olsa neyse diyelimde yaz ayında aracım güneşin altında durduğu halde böyle yapıyor bunun bi sorunu var lütfen bu durumdan anlayan yada daha önce başına gelmiş olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim... Aracım (94 model şahin )
slm bendede aynı sorun vardı beyın atıkerse alt kısnımda tahlıte tapasını bosalt düzeliyor siyah pilastık Smile
Sağol Kardeş sabah ilk işim onu denemek olacak bu durum çok fazlası ile canımı sıkmaya başladı. Düzelmez ise diğer arkadaşlarında yardımını bekliyorum...
Bendede bu tarz bir sorun var yarın ayara götürcem bende.Araç ilk çalışmada zor çalışıyor rolentiyi yükseltiyorum kolay çalışıyor buseferde araba ısınınca çok fazla rolentisi oluyor 1500 devirin üstünde çalışıyor ortalama.Ayar yapılırken Avans,Rolenti,Gaz ayarı hepsini bir arada yaptırmalısınız.