Tofas Team

Tam Versiyon: Endüksiyon Bobini arızasını nasıl anlarız ?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Arkadaşlar bu aralar endüksiyon bobininden şüphe ediyorum.
Mesela kışın kalorifer farlar ve teyp açık diyelim farları kapatıyorum kalorifer biraz canlanıyor teybide kapatıyorum daha da canlanıyorum kaloriferide kapatıyorum arabanın sesi soluğu bile değişiyor motorun daha rahat çalıştığını hissediyorum.

Ayrıca bazen dediğim gibi kalorifer teyp ve sisler açıkken aracı kaldırmak bile çok güç oluyor tırr tırr ediyor gazı yakmadan atıyor ama araba yerinden nazlı nazlı kalkıyor elektrikle çalışan şeyleri kapatınca tekrar normale dönüyor.


Sigorta tablası yeni değiştirdim elektrik tesisatı hemen hemen yeni değişti. 4 buji, buji kabloları yeni değişti. Sorunu ustaya bulduramıyorum çünkü her zamanda yapmıyor kafasına göre. Nedir ne değildir bi bilgilerinize başvuralım Smile
Benim bildiğim endiksiyon bobini arızalanırsa araba hiç çalışmaz Huh bu sorun bendede var hatta bindiğim çoğu tofaşta var fan,kalorifer açtığınızda rolenti biraz daha düşüyor gaza basmadan arabayı kaldıramıyorsunuz.
Kardeşim gaza basmadan kaldırmayı geçtim gaza yüklensem bile adam gibi kalkmıyor çok abanırsam tırrr tırr ediyor. Sende tesisatda var sorun olmuyorsa benmkinde kesin bir sorun var arabaya elektrik yetmiyor yani Smile
Bir rivayete göre aşırı ısınıyorsa bozuktur demişti birisi Gülümseme
Abi ses sistemi düşünüyorum bu ara şimdi bi sis farı açmak arabayı allak bullak ediyorsa ses sistemini nasıl çalıştıracak onu düşünüyorum.
Akü 72lik olmalı bu durumda set falan olunca rahat kaldırsın bi de şarj dinamosunu kontrol ettirmekte fayda var
aküdendir yada şarj dinamosu aküyü şarj etmiyordur