Tofas Team

Tam Versiyon: araç yüksek devirde çalısıyor..
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
arkadaslar normal yolda giderken, sıkıntı yok ama herhangi bi yerde durakladıgım zaman aracın devir göstergesi yüksek gösteriyor (2000-3000) arası . gaza hızlı basıp çektiğim zaman devir normale iniyior ilk calısmada ki gibi yani problem yok , sadece bir hareketten sonra devir böyle sanki takılı kalıyor gibi .. gazcıya gittim baktırdım Confused karbürotörü söktü ve hava giriş deliğine bir sünger kesti yerleştirdi sorun kalmaz dedi ama sorun yine aynı . baska ne yapabilirim ?? böyle bir sorunla karşılaşan varmı ..
(14.09.2012, 16:04)kRaLSeRSeRi yazdı: [ -> ]arkadaslar normal yolda giderken, sıkıntı yok ama herhangi bi yerde durakladıgım zaman aracın devir göstergesi yüksek gösteriyor (2000-3000) arası . gaza hızlı basıp çektiğim zaman devir normale iniyior ilk calısmada ki gibi yani problem yok , sadece bir hareketten sonra devir böyle sanki takılı kalıyor gibi .. gazcıya gittim baktırdım Confused karbürotörü söktü ve hava giriş deliğine bir sünger kesti yerleştirdi sorun kalmaz dedi ama sorun yine aynı . baska ne yapabilirim ?? böyle bir sorunla karşılaşan varmı ..

Geçen hafta aynısı benim başıma geldi.Aracı park ederken motor 2000 devire çıktı birden.Gaza basıyorum 3000 devir oluyor ama tekrar 2000 de kalıyordu.Siz yine şanslısınız gaza basınca devir düşüyor.

Kaputu açtım baktım gaz telinin bağlantı yerindeki plastiğin takılı kaldığını gördüm.Takılı kaldığı için de gaza basmışsınız gibi tel geriliyor.Eğer sorununuz buysa tekrar gaza basıp teli gerdiğinizde yerine oturuyordur.Bu sorunla karşılaştığınızda bahsettiğim yeri incelemenizi öneririm.
bu anlattıgınız sankı otomatık jıkle sorunu gıbı gozukuyor.ılk calısmada yuksek devırde calısır 2 veya 3 kere dıp gaz yapınca gecer dıye bılıyorum.

Abi aynısı bizim arabada da vardı çok korkutuyo adamı. karbiratördeki kelebeğin takılı kalmış olabilir,gaz beyninin altında bi ayar vidası diyeyim adını bilmiyorum o salmış olabilir ki bizim o sorundu gaz teli takılı olabilir. bunları bir kontrol et olmazsa o usta yerine başka bir ustaya git derim.
Bu arada konuyu baltalamak gibi olmasındaSmile 90 model doğan var bende, jikle benim araçta varmı?En azından içeride elle çekebileceğim bir jikle yok
gaz telleri , jikle vs kontrol edildi .. en son komple söküp temizlemek lazım dedi 80 tl istedi .
abi kelebeği kontrol ettinmi açıp kapamada takılıyormu? eğer takılıyorsa piyasada satılan karbiratör temizleyicilerini bi dene derim
ona bakmadık hiç , bir bakim denim ..
Karbüratörü söküp diğer boğaza baktırmak lazım yüksek devirde açılan kelebek takılı kalıyor olabilir
naptın abi dereceli egzantirik filanmı salladın doğru söyle bak Smile
Şaka bir yana en iyisi bilen birinin bakması , çünkü kurcalamışsın baya olmamış