Tofas Team

Tam Versiyon: arkadaşlar değerli bilgilerinize ihtiyacım var benzin sorunu
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Öncelikle selamın aleyküm tofaş ailesi arkadaşlar aracım benzinde zor çalışıyordu bugün bornovada gazım bitti 15 liralık benzin aldım aracı çalıştıramadım aküyü bitirme noktasına geldi ne yapmam lazım ? araba sakat yerde yatıyo şu anda...
Benzin kesicisinin çalıştığına emin ol araba benzindeyken fişinin birini çek geri tak çıtlama var mı yoksa kesiciye gelen hortumu çıkarıp direk karübratöre vermen gerekecek
Arabayı boğduysan az bir miktar hava filtresini açıp karbüratörden içeri benzin dök kapağı kapat çalıştır aracını
motorun içinde benzin otomatiği ile karbüratör arasında bi valf var böyle durumlarda el ile çevirilerek benzine geçiliyor bi onu dene derim. bogulmusta olabilir araç mustafa abinin (falcon417) dediğini yap.
Aracı görmek lazım karbüratör filan ne durumda yani şunu yap bunu yap demek biraz zor.

Ancak öncelikle benzin otomatiğinden karbüratöre giden hortumu çıkarıp biraz marşa basın benzin geliryor mu diye kontrol edin ama dikkatli olun ateşe veya sıcak motorun üzerine filan tutmayın alev alabilir Allah korusun.Gelmezse dirk benzin otomatiği arızalı değil belki benzin kesici çalışmıyor olabilir.

Eğer geliyorsa karbüratöre takın.Hava Filtre kazanını komple sökün.Karbüratör boğazından bir iki damla benzin damlatın veya balata spreyi sıkın marşa basın.Yalnız eğer hiç deneyiminiz yoksa pek tavsiye etmem riskli işler bunlar.Almazsa karbüratörün üst kısmını söküp benzin memelerine bakmanız lazım belki tıkanmış olabilir.Diyafram yırtık olabilir.Aşırı benzin göderip bujileri ıslamış olabilir bujileri söküp bakmak gerek.
Genel olarak yapabileceklerini bunlar.

Ama, eğer çok anlamıyorsanız bir usta çağırmanız gerekecek.
benzin kesicimi 6-7 ay önce değiştirmiştim araba yolda giderken biraz zorlasada geçiyodu durduğu yerde geçmiyo bi türlü dediklerinizi deniyeceğim benzin hotumunu nasıl vericem karbüratöre acaba ?
Senin benzin otomatiğin bozuk o zaman yoksa böyle olmaz motora benzin gitmiyor sen üstten benzin damlatmadan çalıştıramazsın şimdi
Öğrenciyim bende usta falan çağıramam şu aralar sıkışığım biraz dediklerinizi deneyeceğim tek tek inşallah çalışır ya teşekkür ediyorum hepinize arkadaşlar haber vericem daha sonra durumu..

peki üstten benzin damlatınca çalışırmı sorunsuz eve kadar getirsin yeter ya 3-4 km gidicem Mustafa abi ?
Çalışır ama vurdurmayı denedin mi genelde volkanın dediği gibi bizim arabalar durdukları yerde zor geçiyolar LPG-BENZİN'e giderken geçiriyorum bende sorunsuz oluyor.

karbratörün üstündeki 3 vidayı açıp oraya biraz benzin damlat. marşa bas yine çalışmazsa bence 2.vites de vurdurun.
Benzini damlatınca tek marşta alır vurdurmaktan daha basit
Abilerim öncelikle hepinize çok teşekkür ediyorum bana yardımcı olmaya çalıştığınız için.Bir arkadaşımı aradım anlattım durumumu sağolsun çıktı geldi arabasıyla daha önce benzini attığımda 5-6 defa denemiştim çalışmamıştı, benzin hortumunu söktüm benzin gelmiyordu benzini çekmeye başladım benzin gelince tekrar taktım çalıştı gibi oldu hemen stop etti daha sonra Mustafa abinin dediğini yaptım karbüratörden benzin damlattım marşa baştım akü zayıfladığı için bi sonuç alamadım en son dedim çekelim arabayı çalışırsa çalışır çalışmassa yatar kapıda dedim yolda giderken 2 ye attım debriyajdan ayağımı çeker çekmez hemen çalıştı şuan sorunsuz çalışıyor benzinde... merak ettğim şey neden bu kadar eziyet çektik gazım bittiği zaman gazcıya giriyorum adam dolduruyo gazı tek marş problem olmuyo bu benzin neden bu kadar uğraştırdı anlayamadım ne yapmak gerekiyor benzinde rahat çalışması için cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim......
Sayfalar: 1 2