Tofas Team

Tam Versiyon: akümden asit aktı
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
aküm bitik diyerek akümü 1 hafta önce şarja verdim doldu 1haftadır sorun çıkmıyordu arabamı bugun çalıştırmak istedim yine marş moru boğuk bir sesle çalıştı arabam çalışmadı. akü yine bitmiş durduk yere bu sefer kendim dolduracaktım bide baktım akümden asit tarzı bi sıvı akıyor bu sıvı nedir arkadaşlar sorunum bu olabilirmi aküm tamir olur mu yoksa yenisini mi almam gerek?
Maalesef yeni akü alman lazım o aküden hayır gelmez, fazlada zorlama gümletirsen kötü olur. O asidide olabildiğince yaymadan özellikle kaportaya boyaya değdirmeden temizle çürütür atar boyayı mahveder.
aşırı eğerek gaz atma deliklerinden asit akmasına neden oldum aküyü zaten arabadan çıkardım evde duruyor.
asitin değdiyi her yeri suyla yıka iyice yoksa kavlatır atar boyayı çürütür.
kral aküm arabada değil zaten evde aktı asit benim öğrenmek istediğim bu akü artık işime yaramaz mı?
Bakımlı akü demi normal şartlarda akmaz kapaklarını şarj eden adam kapaklarını tam oturtmamıştır benzinlikten gidip saf su alıp tamamlayın kapaklarınıda tam oturtun araca takın iyice şarj olsun yola vurun arabayı en az 1 saat filan çalışması gerek aracın eğer şarj tutarsa tutar tutmazsa yapacak birşey yok yeni akü alacaksınız yani direk burdan öldü veya yaşar dememiz zor deneyip göreceksiniz ama yüksek ihtimal şarj tutmaz.
doğru söylüyorsun kral 1 hafta kadar önce zaten 15 tl ye şarj ettirdik arabanın bugün yine aküsü bitmiş dediğin gibi şarj tutmuyor. bu arada seni tebrik ediyorum neredeyse bütün konularda bilgiye sahipsin yaptığın yorumlar çok hoşuma gidiyor Big Grin
Benden sana tavsiye Mutlu Silver 72 Amperlik akü alırsan uzun süre sıkıntı yaşamazsın aküden yana Wink
senin tectübelerine güveniyorum emre dediğin aküden alacam.
(09.09.2012, 16:18)lionel_mehmet yazdı: [ -> ]doğru söylüyorsun kral 1 hafta kadar önce zaten 15 tl ye şarj ettirdik arabanın bugün yine aküsü bitmiş dediğin gibi şarj tutmuyor. bu arada seni tebrik ediyorum neredeyse bütün konularda bilgiye sahipsin yaptığın yorumlar çok hoşuma gidiyor Big Grin

Rica ederim Smile En iyisi gidip akü almak marka olarak Mutlu-Varta iyidir.Onun haricinde inci delphi filanda alınabilir mercedese bile delphi taktık 100 amper.Arkadaşın arabasında 60A İnci hugel taktık memnundu bende 60 A yiğit var.Yalnız akü en dikkat edilmesi gereken konu aküyü tam bitirmemek aküyü öldüren bu misal lamba açık kaldı sabaha kadar akü bitti akünün ömrünü azaltıyor bu ne kadar çok bitip dolarsa o kadar kısa vadede gidiyor.
Sayfalar: 1 2