Tofas Team

Tam Versiyon: Düz boru
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Arkadaşlar  öncelikle herkeze  selamun aleykum  aracim enjeksiyonlu  katalüzoru sökturup duź biru takitircagiz  bunun artisi eskisi ne olur araba  fazla yakarimi performas atarmi  veya alt devirlede araba olurmu  bi zahmet olmasa  cevao verebilirmisiniz  Huh
Ve aleyküm selam. Öncelikle en merak ettiğin konuyu cevaplayım, cüzzi bir miktar yakıtın artar Smile Öncelikle iyi bir performans istiyosan düz boru kendi başına yetmez, headers namı diğer dörtlü manifold ile desteklemen lazım. Şimdi mantık şu, orjinal manifoltta 4 çıkış bir yerde birleşip çift çıkışa dönüşüyor yani atık gaz bir yerde rahat atılamayıp tıkanıyor gibi düşün. Daha sonra da katalizörde tıkanıyor ve araç rahat nefes veremiyor yani boğluyor. Fakat 4lü manifoldda gaz çıkışı birbirinden bağımsız borularda olduğu için rahat atılıyor, bunu 51 yada 61 lik düz boru yani geniş boru ile son susturucuya kadar desteklersen eğer araç daha da rahatlıyor ve tıkanmadan çalışabiliyor. Son susturucunda performans susturucu olursa seriliği bariz hissedersin fakat aracın 3 - 5 kuruş daha fazla yakıt yakmaya başlar. Bu anlattığım sistemi genelde performans modifiyesi yapılmış motorlarda kullanırlar ki motor boğulmadan çalışıp yani insan üzerinden örnek verirsek rahat nefes alıp versin ki performans kaybı yaşamasın.

Bu arada yeni üyesiniz galiba, öncelikle kendinizi tanıtmanız gerekir, yani tanışma bölümüne konu açıp kendinizi tanıtmanız gerekiyor.