Tofas Team

Tam Versiyon: Slx Sübap Ayarı
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Aracım uzun yolda 120-130 arası ilerliyor sonuna kadar bassamda birşey değişmiyordu lpg ayarı bozuk sandım.120 İle giderken yeşil renkli bir tempra geldi bir geçiyor bir duruyor o arada benzine çektim içimden şimdi görürsün öyle ayar verilmez derken 140 dedi araba dahada kımıldamadı rezil oldukBig GrinArkadaşlar bas bas diyor bende motoru yeni yaptırdık basmam diyorum fakat ayağım dip gaz gitmiyor arkadaşları bıraktım sübap ayarı için bi kapakçıya girdim adam ne selam alıyor ne birşey ses etmedim 1 gün kalsın yarın gel dedi ne kadar dedim yarın konuşuruz dedi.Sabah gittim orjinali 40-55 olması lazım galiba diyorum hiç beni dinlemeden 30-40 yaptı sanki gözüm sentili görmüyor bir kaç pul değişti 120 lira istedi pulların parasını peşin ödedim fakat tamircinin parasını vermeden çırakla tur attım araba eskisin'den kötü oldu basıyorum çekiş yok arabada benzinde bile sıkıyor çırak indi ben bi tur daha atayım dedim tamircinin parasını vermeden geldim geri arkadaşların evine şuan Bingöldeyim arkadaşlar orjinal sübap ayarı kaç olmalı tam bir sayı yok mu yahu herkes birşey söylüyor.
Kitapçıkta dediği gibi 40 50
[Resim: Ekran_G_r_nt_s_8.png]
@Falcon417 Abi bi ustada(70 TL)sıcakken yaparım birşey olmaz dedi soğukken daha iyi sanki 40-55 yaptırayım olmaz ise 40-50 ye dönerim.
Sıcak metalin haliyle soğuk aynı değil sıcakken yapar soğukken iş değişir ,uzun vadede subaplara kapağa zararı var bunu yılların ustaları söylüyor
İyi Yapmişsin.Aracın Emme Manifoltunda Filan Her Hangi Bir Şekilde Hava Kısıtlama vs Varsa Araç Hızlanmaya Bilir. Kontrol Ettin Mi? Birde Bilgisayarlı Gaz Ayarı Öneririm.
@DarkredBlue61 Motor daha yeni toplanırken 1-2 saat başında çay içtim parçalar pırıl pırıldı gerçekten usta hakkını vermişti.Manifoldu söküp kontrol mu etmem gerekiyor ?Ben gaz ayarımı elimle yapıyorum yoksa performansı düşük kalıyor.
@Falcon417 Abi ustalar 40-55 öneriyor 40-50 de iyi ama 40-55 daha rahat diyorlar slx modellerinde.
@Ahmet Keskin  Valla Bizim Araba 12 Yıldır Bizde 1 2 Hafta Önce Gaz Ayarı Yapılırken Dişaridan Hava Girişi Kısmına Adam Baktı Lpg Dolum Ağızı Varya Onu Çıkarttı Borunun İçinden.  Dodgy  Artık Hangi Akıllı Koyduysa.o Koydukları Parça Hava Girişini Kısıtladıgı İçin Araç Yüksek Hızlarda Yeterince Hava Alamıyor ve Sabit Hızda Kalıyor.Bu Yüzden Söyledim Kontrol Ettin Mi Aracın Hava Aldıgı Kısımlarda Belki Daraltma Fİlan Yapmışlardır Araç O Yüzden Gitmiyor Olabilir.Forumdada Çok Kişiye Denk Geldim Aynı Şeyden Muzdaripti ve Sorunu Düzelmişti.

Benden Çıkan Şunun Az Daha Uzunuydu
[Resim: images?q=tbn%3AANd9GcQfM3hsk2ZuaVX7h6b8k...Q&usqp=CAU]
@DarkredBlue61 Adaş fotoğraf atabilirmisin ben kendim bantladım lpg ci bantlamazsan yürümez dedi tam anlayamadım ben hava kazanının girişini bantladım sana zahmet bi fotoğraf atarmısın?
[Resim: hava-filtre-kutusu-kabi-kazani-lpg-tofas...804147.jpg]Ben burayı bantladım Ahmet Kardeşim.
Tabloda yazdığı gibi +5 -5 tolerans payı var ister 50 yapsın ister 55
Arkadaşlar 40-55 ayar yaptırdım eskisin'den çok rahat araba öyle çok güçlü veya çok iyi torku yok ama çok rahatladı yaptırmak isteyen 40-55 yaptırsın 45-55 de yapanlar varmış ben 40-55 yaptım çok iyi oldu.Konu kapanabilir