Tofas Team

Tam Versiyon: Plastik Vana
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Arkadaşlar bu vananın tam olarak ne işe yaradığı hala anlamadım diyafram falan diye geçiyor lpg klavuzun'da açarsam ne etkisi olur kısarsam ne etkisi olur açıklayıcı bir şekilde yorumlarsanız sevinirim.
[Resim: 4-21.png]
açmak kısmak kafadan değil aracın gaz yemesine göre yapılır. o ayar bir yay ile içerideki diyaframa bağlı. diyafram dediğimiz şey karbüratörden gelen vakumla ne kadar gaz gideceğini belirler. sıkarsan vakuma daha dayanıklı olur gaz göndermez veya az gönderir. açarsan vanayı yay diyaframa baskı yapmayı bırakır vakuma göre diyafram daha fazla tepki verir gaz çok gider. tabiki fazla gazda az gazda düzensiz çalışmaya neden olur. bu sebeple gaz ayarı için gereken ayarı yapmanız lazım.
@ahmet27 Adaş benim izlediğim videolar'da onu araç stop etti edicek gibi oluncaya kadar sıkıyoruz gaz yemesine göre nasıl ayarlıyacağız peki ?
Sadece burada anlatilanla olmaz çok iyi bilgi sahibi olup ayarlayabilirsin yoksa ayar kaçarsa işin zor o vanayı ahmet anlatmış zaten forumda da az araştır nettede dolan fazlaca bilgi var zaten çalışmasını öğrenmeden hicbir vanayı kurcalamani tavsiye etmem
@MoD16 Lpgyi motor yakamadığını egzoz'dan atar bildiğim kadarıyla.O vana bende bayağı kısık fakat aracım muazzam gaz yiyor bir ustaya götürdüm gaz telini değişti yeni bir düzen yaptı aracın gaz tepkisi gayet güzel o zaman oynamamak gerek teşekkürler arkadaşlar.
o vana diyafram vanası onu kıstıkca arac stop etme cabasına girer rolantide burdada devreye sarı piric vida girer pirinc vidw hepainden bağımsız calışırkı rolantide stop etmemesi icin sabit gaz akışı sağlar hani derizya süratle giderken boşa attıkkmı stop eder ararc o vida acıkken stop etmez sabit gaz akışı sağlar 3 tur acıp vidayı diyafram vidasını sıkmaya başlıcaksın taki motor rahat calışana kadar böylece sabahları tek marştada calışmaya başlar
@Ahmet Keskin onu ilk tamamen kısıp sonra rolantiyi ayarlıyorum ben sarı pirin. vidadan. sonra gaz yemesini ayarlıyorum az az açıp. tabi diyaframı açınca pirinç vida ile birlikte azda olsa rolantiyi artırma durumu oluyor. bu seferde pirinci diyaframı ayarladıktan sonra biraz kısabiliyorum duruma göre. sonra fren pompalıyorum gaz çokmu gidiyor azmı diye. fren durduğun yerde pompalarsan rolanti artarsa gaz çok gidiyordu. rolanti düşerse gaz azdır. değişmiyorsa tam iyidir. ben bu şekilde ayarlıyorum. birkaç video izleyip sistemi anladıktan sonra kendin oynayabilirsin. bu işlerde tamirciye gitmeden oyna. tuttu tuttu. yoksa tamirci zaten ayarlıyor Big Grin ama şimdi gaz yemesi yakıt yakması iyiyse hiç oynama Big Grin
@ahmet27 Aracımın yakıtı iyi fakat gaz yiyişi benzine göre %40 daha geç sanki plastik vanayı açıyorum fakat gaz tepkisin'de bir artış görmüyorum nedendir acaba?