Tofas Team

Tam Versiyon: Gelen ses
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Merhabalar,
Aracı çalıştırdığım zaman ve giderken arabadan bir uğultu geliyor, debriyaja bastığım zaman uğultu kesiliyor ama debriyajdan ayağımı çektiğimde yine uğultu geliyor.
Sanayide bir iki yere gösterdim. Şanzumanda bir bilya varmış onunla ilgiliymiş, şanzumanı indirip bilyanın değişmesi gerekiyormuş o da ortalama 700-800 tutar dediler,
Başka bir usta hiç değiştirmeye gerek yok, tofaşların genelinde bu sorun var, değiştirsen bile 3-5 ay sonra yine aynısı olur, onun için boşa açtırıpta o kadar para verme dedi.
Dün yotubeden araştırırken ŞANZUMAN YAĞI bitmiş olabilirmi diye düşündüm. 
Bana bir çözüm yolu sunabilir misiniz.
Önce yagciya gidip yağına baktirin sorun devam ediyorsa bilyeden olma ihtimali yüksek Sivas merkezdeysen yeni sanayide yağcı çavuş var litresi 20 TL idi en son
En Son Vites Kutusundakı Yağ Ne Zaman Değiştirdin? Eğer Değiştirmediysen Bir Değiştir ve Dene Ses Kesilmiyorsa Trabzonda Bin Tlye Varıyor Herşeyiyle.İşçilik 200 300 Tl Alırlar Neredeyse.Bilye 100 Tl Filan.Geri Kalan Yağıydı Contalarıydı.Birde Başkasına Gönderebilir Vites Kutusunu.Hazır Yaptırıyorsun Baskıyıda KontroL Ettir.Ayırma Çatalı vs yi Değiştir.O Bahsettiği Bilye Prezdirek Bilyesi Diye Geçiyor.Aslında Bakarsan Ömürlüktür Fakat Araç 10 Yıl veya 100 200 Bin Km Yaptıysa Normaldır Ses Gelmesi Hafifte Yağsız Kalır ve Doğal Olarak Ses Yapar.Diferansiyelin Yağınıda Baktır.Çoğu Kişi Baktırmıyor Yağ Özelliğini Kaybettiğinde İse İş İşten Geçiyor.
teşekkür ederim.ilginiz için.
Valla insan sanayi ye gitmeye korkuyor. Bir sefer fan açmadı, araba hararet yaptı. Gittim elektrikçiye baktı, sigortası atmış, bir sigorta değişti tam 50 tl para aldı.
En ufak bir şey yapsalar yaptıkları işten çok el emeği alıyorlar.İnsan sanayii ye gitmeye korkuyor. Hepsi aynı demiyorum illaki içlerinde İşini ehliyle yapan vardır ama geneli aynı.
peki bu prezdirek bilyasını değiştirirsek, bunun markası yada kalitelisi varmı ? yoksa hepsi aynı mı ?
(25.08.2020, 17:21)muratkul yazdı: [ -> ]peki bu prezdirek bilyasını değiştirirsek, bunun markası yada kalitelisi varmı ? yoksa hepsi aynı mı ?

Sn Murat bey prizdirek rulman değişimi için 700 TL ya da 800 TL talep eden ustadan hızla uzaklaşın. 
Prizdirek rulmanı değişimi rulman hariç 200 TL'dir. Prizdirek rulman fiyatı marka ve kalitesine değişmektedir.
SKF, ÖRS, FAG, NSK gibi markaların fiyat ve kaliteleri birbirinden farklıdır. SKF, FAG, NSK yabancı üretici olup kaliteli ürünler sunmaktadır. ÖRS ise yerli marka olup, tatmin edici ürünler sunmaktadır. 

Sarı göbek rulmanlar normal rulmanlara oranla daha dayanıklı olup, uzun vade de daha az ses yapmaktadır.

Prizdirek rulman fiyatları;
SKF; 290 TL (Sarı Göbek)
ÖRS; 120 TL (Sarı Göbek)
ÖRS; 66 TL   (Normal)

Aşağıda paylaştığım bağlantıdan prizdirek rulman fiyatlarına ulaşabilirsiniz. Satıcıya aracınızın marka ve modelini, motor serisini mutlaka belirtmelisiniz. 
https://www.n11.com/arama?q=tofaş+prizdirek+rulmanı


Ezcümle; Size sarı göbek prizdirek rulmanı almanızı tavsiye ediyorum.
aydınlatmanız ve ilginiz için çok teşekkür ederim @mesdogru