Tofas Team

Tam Versiyon: Kenwood KMM 306BT Teyp Ayarı İle İlgili Sorun
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Merhaba arkadaşlar uzun zamandır çözemediğim bir problemim var bende pioneer deh1701ub teyp vardı ve bluetooth u olmadığı için Kenwood KMM 306BT modeli gözüme çarptı. Normalde Pioneer Mvh 325BT almayı planlıyordum fakat okuduğuma göre akü ile araları iyi değilmiş bir çok kişi kapalı konumda akünün çabuk boşaldığını söylediği için uzak durdum.

Aracım 89 model 90 trafiğe çıkışlı şahin ve içerisinde arka pandizotta SONY XS-XB6941 4 yollu 6x9 650Watt 100W RMS 4 adet hoparlör bulunmakta ve ön kapıların ceplik bölümlerinde ise Sony XS-GTF1639 270 Watt 45W RMS hoparlör bulunmakta. Bagajda JBL 1000Watt 250Watt RMS CS1214 30 CM Bass bulunmakta. Amfi olarak 2 adet köprülenmiş amfi mevcut bunlardan bir tanesi Q-LINE 4x60 2000Watt (Pandizot ve kapıdaki hoparlörler bu amfiye bağlı) diğeri de SX3000 4AB 4x80watt 4000 Watt (Bu amfiye sadece subwoofer bağlı mono tarzında kullanıyorum.)
Teybin maximum ses seviyesi 35 ve bu ses seviyesi pioneer tarafında 60 civarındaydı iki teybin de ses seviyesi 10 civarındayken aynı performansı alıyorum yani kenwood tarafında ses kaybım var diyebilirim.

Fakat bu ses kaybını ben equalizer ayarını yanlış yapmamdan kaynaklı olarak kabul ediyorum. Sizce bu teypte nasıl bir equalizer ayarı yapmam gerekir?

4Khz e kadar manuel ayar yapılabiliyor teypte fakat ben internetten izlediğim videolara bakarak yaptığım ayarlar sonucunda çok tatmin edici ses performansı alamadım maalesef. Düşük seste subwoofer çok ön plana çıkıyor sesler kısık kalıyor. 

Ek olarak ön hoparlörlerdeki sesin seviyesi ses son seviyeye çıkmadan anlaşılmıyor bu sorunu pioneer teybimde de yaşamıştım ses 30 u geçmeden ön hoparlörlerin sesi çıkmıyordu.

Ayarlar hakkında bana yardımcı olabilir misiniz? Amfilerin gain ayarları yapılı fakat gain ayarı yükseltince müzik çalmıyorken pandizottan parazit sesi geliyor. Bu sebepten dolayı gain ayarını biraz düşürerek sorunu çözdük. Paraziti önleyen kablo takıldığında amfiye fark eden bir şey olmadı.
Bende de aynı teyp var çok fazla ayarı var uzun zamandır uğraşıyorum tam tutturamadım henüz ama teyp güzel bir cihaz.Teybi açarken ekranda 2 way mi 3 way mi yazıyor ?
@Falcon417 3 yol ayarı açık teypte fakat rca girişi amfiler köprülü olduğu için ortadaki çift bölgeye bağlı.

Üstteki girişe bağlayınca rca yı sadece ön kapı hoparlörlerinden ses alabiliyorum. Alttaki girişe bağlayınca sadece bass sesi geliyor ortadaki rca girişinden hepsinden ses alabiliyorum.
3 yol yapınca rcalar mid tiz ve bas olarak ayrılıyor buna göre mid kanalına bir amfi tahsis edip onunla ön arka hoparlörleri beslemen gerekiyor tiz kanalını tweeter çalıştırmak için diğerinide bas için ayarlaman gerekiyor.Ben henüz 3 yol aktif sistemi denemedim ama ön arka ayrımı olmadığı için hoşuma gitmedi bu iş.Bu yüzden kendi aracımda 2 yol aktif olarak kullanıyorum
@Falcon417 Peki ben 2 yol ayarına çekip kullansam equalizer ayarlarını nasıl yapmalıyım bir fikrin var mı acaba? İnternette şu videoyu izleyerek yaptım fakat benzer performans alamadım. Tabi benzer bir ses sistemim yok bu videodaki gibi fakat en azından equalizer ayarlarını yaparak belki bir performans alırım diye düşündüm fakat bir sonuca ulaşamadım.

Benim sistemin sesi bundan çok daha net bende 4 oval önlerde 2 mid takımı (pro seri) bi de 30cm bas var sistemim 2 yol aktif olarak kurulu şuan.Videodaki çoğu ayar benziyor ama ben bazı frekansları yüksek ayarladım sesin netliği için bunu dinleyerek yaptım.Ses efekti bölümündeydi yanılmıyorsam ofseti düşük ayarlamış olabilirsin onuda yükselt.Lakin sistemini benim yaptığım gibi 2 yola dönüştür ayarları baştan yapmayı dene verim alman lazım.Öyle ki ben iki aracın arasından geçerken bir sürtünme sesi duydum birine sürttük herhalde dedim baktım sıkıntı yokmuş sonradan anladım dinlediğim türküdeki sazın tellerinden gelen sesmiş netlik öyle yani Big Grin
@Falcon417 Hocam arabaya gidip teybi taktım 2 yol ayarında x üzeri ayarında tweeter 100hz arkalar 180 hz subwoofer 100 hz şeklinde ayarladım. SLA ayarı +6 da bass ayarları kapalı equalizer ayarını da otomatik ayarlardan doğal a çektim araç ayarında kompakt a ayarladım lpf ayarlarında tüm ve sol ön şeklinde ayarladım ses seviyesi düşükken çok kısa süre dinledim fakat bass sesinden düşük seviyelerde müzik anlaşılmıyor.

Ses seviyesini 10 un altına düşürdüğümde sadece alttan kısık ses gelsin istediğimde ise bass sesi geliyor ve sadece arka hoparlörler çalıyor. Anlam veremedim doğrusu.

Subwoofer ayarını kapattığımda da hoparlörlerden bass sesi alamıyorum tiz sesler sönük kalıyor orta yolu bulamadım doğrusu  düşün

Gain ayarını açmam gerekiyor anladığım kadarıyla fakat açınca parazit sesi çok fazla geliyor müzik çalmıyorken. Şu an gain ayarı biraz kısık arka pandizottan gelen parazit sesini müzik kapalıyken biraz duyabiliyorum.

Ses sistemciye gittiğimde de usb yi takıp son ses müzik açıyorlar bir problem yok diyip yolluyorlar kısık seste çok boğuk çaldığını söylememe rağmen.

Aracıma hırsız girmeden önce pandizot bölümünde aynı sony kolonlardan 2 tane vardı ortada da 2 adet piooner kolon vardı fakat tek amfi ile çok iyi bir ses deneyimine sahiptim. Kapılarda da 13 cm sony fb1330 vardı.

Kapıları 16 cm e yükseltip pandizotta pioneer yerine sony tercihim beni bu ses problemine mahrum bırakmış olabilir mi?

Yoksa bu kenwood tarafından kaynaklı bir problem mi (gerçi aynı problemi pioneer teyp ile de yaşıyordum.)
Sony bana göre pioneerdan berrak ses veriyor benim amfilerim ve öndeki midlerim sony
Subwoofer için amfi üzerinde ayar yapmayı deniyor musun peki ?
Bir de hoparlör boyutlarını tam olarak ayarladın mı ?
Ekolayzırı manuel ayarla bence bir de bas genişletmeyi kapatmış o arkadaş sen aç onu
Arka hoparlörlerin konumu normalde kapı olarak ayarlı onu pandizot şeklinde değiştir
Bu teybi kullanırken amfiden bası kısmak gerek mümkün olduğunca teypten işi bitirmeli
@Falcon417 Hocam ön hoparlör boyutu 16cm tweeter küçük arkalar 6x9 subwoofer 30cm olarak ayarlı teyp üzerinde subwoofer için cihazı bağlattığım yere gain ve subwoofer ayarı yaptırdım fakat yapamadılar galiba.
Şunuda belirteyim araç içindeki oval ve midler tam anlamıyla bas vurmayacak burası çok önemli bası kapattığında içerdeki ses tize yakın çok az bi bas olacak o da vokalin sesi için
Amfi üzerinden basın ayarını yapman lazım o kısmın ayar potlarının resmini çekip atabilirmisin