Tofas Team

Tam Versiyon: Parça lokal boya
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Merhaba aracımın bagajına lokal boya yapmak istiyorum ama boyayı kazımak için sırasıyla kaç numara zımparalar kullanmam gerekiyor ?
Eski boya zemine sağlam tutunmuş mu, yoksa çatlaklar mı var? Boya yapacağınız yüzey hakkında bilgi verirseniz ona göre zımparada yardımcı olmaya çalışalım
Boyada çatlak çok azda. kalkmalar mevcut ufak dökülmeler.sanki delikler gibi
Gündüz gözüyle fotoğraf çekmeniz çok iyi olur. Normal şartlarda 60 veya 80lik zımpara ile sorunlu katmandan kurtulana kadar zımpara atmak gerekiyor. Ve aslında kalkmaların sebebini de öğrenmek gerek. Boyanın altında pas varsa daha geniş çaplı bir zımpara çalışması yapmak lazım çünkü kazıdıkça göreceksiniz nokta kadar kabarmanın altından avuç genişliğinde pas çıkabiliyor. Normal şartlarda zımpara astar boya aşamaları şu şekilde, yüzeyi kuru şekilde 80lik zımpara ile temizlersiniz, tabi sıkıntı düz yüzeyde ise zımparayı takozla atmanızda fayda var. Temizlik işlemi bittikten sonra üstüne 320 ve 600 zımpara atıp 80liğin çizgilerini tamamen silersiniz. Eğer zımpara yapılan alan çukurlaştıysa plastik bir ragle ile macun atmanız gerekir. Macun kuruyunca yine 80lik takozlu zımpara, üstüne takozlu 320 ve 600 atınca bölge pürüzsüz olur. Elinizi üzerinde gezdirirsiniz, dalgalanma olmadığını farkettiğinizde mumlu bez ile bölgeyi güzelce silip astarınızı sıkarsınız. Astar kuruyunca sulu şekilde 320 ve 600 zımpara ardından yüzey boyaya hazır hale gelmiş olur.
Anladım teşekkürler.