Tofas Team

Tam Versiyon: 4lü çalışmıyor
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
selamun aleyküm.

son 2 haftadır 4lülerim çalışmıyor düğme bozuktur diye düşündüm düğme aldım yine çalışmıyor. üzerindeki eski düğmeyi tam bastırıp attırmadan hafif elimle ortalayacak şekilde bastırdığım zaman yanıyor( biraz bastırırsam sola sinyal verir gibi sol tarafı yakıyor sadece biraz daha bastırırsam ikisinde yakıyor ama tam açtığım zaman yanmıyor) yeni düğmede de yanmıyor yeni aldığım bozuktur diyip başka parçacıdan 1 tane daha aldım yine yanmıyor. sinyallerim de sorun yok.

olay tam olarak şöyle başladı. yolda giderken bi anda teyp gitti çakmaklık söndü sigorta atmıştır diye kenara çektim 4lüleri yaktım oda ne ? yanmıyorlar. sigortalara flaşöre kadar hepsine baktım. teyp kontak +sını çakmaklıktan alıyor diye çakmaklıkta ki soketleri yeniledim. şuan teyp de çalışıyor çakmaklık da fakat 4 lülerim bir türlü çalışmıyor.

yardımcı olursanız sevinirim. teşekkürler
Röleye Filan Baktın Mı?Büyük İhtimalle Bir Yerde Kısa Devre Var ve Bu Yüzden Yarım Takınca Kısa Devre Olan Bağlantı Devre Dışı Kalıp Tam Temas Etmediği İçin Olabilir.Arkadaşlar Yardımcı Olacaktır
sigorta kutusuna bi bak çalışmadığında. yoksada kablolarını tespit edip sen elektrik ver.
Bastırınca çalışması tuhaf değil mi ?
Anahtardaki sarı siyah kabloda + bulunması gerekiyor onu bi kontrol et
Yorumlarınız için teşekkürler. İşten çıktıktan sonra hepsine bakacağım.
"Röleye Filan Baktın Mı?Büyük İhtimalle Bir Yerde Kısa Devre Var ve Bu Yüzden Yarım Takınca Kısa Devre Olan Bağlantı Devre Dışı Kalıp Tam Temas Etmediği İçin Olabilir.Arkadaşlar Yardımcı Olacaktır"
( Röle derken ? onu anlayamadım güçlendirmek için takılan çıtçıt roleleri diyorsanız hepsini sıfırdan değiştirdim )

 sigorta kutusuna bi bak çalışmadığında. yoksada kablolarını tespit edip sen elektrik ver.
( sigorta kutum yeni hocam orjinal mako )

 Bastırınca çalışması tuhaf değil mi ?
Anahtardaki sarı siyah kabloda + bulunması gerekiyor onu bi kontrol et
( evet tuhaf abi ama öyle. sarı siyah kabloda + var az önce tüm soketlerini de yeniledim ama nafile hala aynı işin kötü tarafı far teyb hiç bişey takılı açık olmamasına rağmen akü bitmeye başladı , başka tespitleriniz yoksa akşam üzeri tüm kabloları takip edicem acaba bir yerde kopma mı yaptı diye bir türlü anlam veremedim sarı siyah kabloda + var sinyallerde yanıyor ama dörtlü yanmıyor )
Dörtlü anahtarında kontaklı artı kontaksız artı iki adet flaşör kablosu bir sağ bir sol sinyal kablosu var başka bişey yok bastırınca çalışıyor nasıl iş anlamadım neydi?
Sen En İyisi Voltaj Var Mı YOkmu Diye Bir Ölç.Yani Soketi Çıkart ve Oradaki Elektrik Dolaşımı vs Varmı Diye Bak Belki + Belkide - de Soruın Vardır.Sinyallere Giden Kablolarıda Takip Et Kısa Devre Varsa Belki Yakmıyordur.Stop Diblerine Bak Ön Arka Kısa Devre Olabilir.
sorun sanırım eski ve yeni aldığım tuşlarda abi. akşamüzeri ne kadar fiş varsa hepsini yeniledim o arada tuştaki soketide komple söktüm tek tek ayırdım kabloları tüm kablolar tek tuşta takılıyken rengini şuan hatırlamadığım kablonun birini diğer tuştaki aynı ayağa taktım çalıştı bende anlamadım nedir ne değildir ama yarın bi tuş alıp bakıcam olmadı elektrikçiye götürücem çıldırtır insanı.

yardımlarınız için teşekkürler.

bastırınca çalışıyor derken tuşa durduğu yerde bastırmak değil abi. açar gibi yapıp açmamak yarım açmak biraz bastırarak o zaman çalışıyorlar Smile neyse yarın bakıcam inşallah
Anahtarı toplayabilir misin bilmemde içini açıp paletleri onların değdiği yerleri kazıttır dicemde zor iş Big Grin
Sayfalar: 1 2