Tofas Team

Tam Versiyon: Radyatör boruları şiş
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Arkadaşımın 2000 ie doğanı var geçen sene hararet sonrası conta yakmadan dolayı silindir kapağı siboplar vs supsan marka ile değişmiş. 
son 1 ay içinde hararet yükselmeleri rampalarda vs çok olmadiktan dolayı radyatörü şişletmiş (3 sıra kale)  araç takı sorun radyatör borularını şişiriyor sürekli hava yapıyor suyu tamamlayınca ek su kabında n geri basıyor ama suyu radyatöre çekmiyor. Radyatör kapak değişti termostat boşaltıldı yazlık müşir takıldı sıkıntı halen devam ediyor çözüm ne olabilir önerilerinizi bekliyorum.
Abi termostat kışlık fan müşürüde kışlık olacak radyatör kapağının sibobunu boşaltın sudada antifiriz olsun.Fan yönü ters olabilir ondanda hararet yapar
Sorun kapakta yedek su deposundan radyator kapagi kapaliyken ufle su iceri gitmesi lazim basincla geri yedek su deposunda kaparcik yapmasi lazim. Bunu bir dene eger olmazssa kapak gorevini yerine getirmiyodur ayrica yedek su deposunun radyator tarafindan hortumunu cikartip birde yedek su deposuna dogru ufle tikaniklik varmi anlarsin benim basima geldi bu sekilde cozdum
Kapak Dolumu Boş Mu? Bana Daha Çok Kapak Arızasıymış Gibi Geldi.
radatör kapağını bulabilirseniz kale marka olanla değiştirin bulamazsanız kamer makina marka takıp sibobu boşaltın eğer hala eksiltme geçmezse contada yanık olabilir başıma geldi, uzun mesafeye gidince suya hava basıp içindeki suyu bitiriyor
Yedek şu kabına şu gidiyor boru tıkalı değil ona baktım radyatör kapağından şüphelendik kendi aracımdaki turuncu silikonlu kale marka kapak var onu takip denedik gene aynı. 
Radyatörü şişleyince  havasını alıp suyu koydum ama yinede kapağı veya hava alma tapasını açınca hava çıktı 7 8 kere tekrar etti. Misal havayı almadan radyatör üst borusu semsert havayı alıyorum motor çalışırken  4.5 saniye içinde boru tekrar taç gibi oluyor her açtığımda hava çıkıyor. Acaba kapak contası yakmış veya çürümüş olabilirmi 1 senede  yağa şu karışmamış ama silindirden şu kanalına doğru patlatmış olabilirmi diye düşünüyorum
Eğer suda gaz kokusu yoksa dediğin şekilde conta yanmış, benim düz motorda başıma geldi nisan ayında uzun yolda iken radyatör hava yapmış bütün suyu yedek su kabından boşaltmış, temmuza kadar o şekilde bindim her zorlayışımda hava yapıp suyu eksiltiyordu fakat yağda sıkıntı yoktu, en sonunda yağada su karışmaya başladı.
Bugün aracı garaja çekip söktük tahmin ettiğim gibi conta yanık  silindirden şu kanalına basıyor 2 ile 3 . Pistonun arasından.
Motoru komple söküp rektefiyeciye götürdük. Motor bloğu yüzeyi yamulmuş sürekli conta patlatma sebebi anlaşıldı .Motor az da olsa haşlanmış sekman vs gıdık  bu sebepten komple piston sekman atılacak 0.8 e çevrilecek. Termostat devirdaim değişecek.
Masraf .
1000 rektefiyeci işçilik 
1500 lirada da buji buji kablosu antifriz  takım conda piston sekman takımı ana kol yatak devirdaim termostat yag filtre bikaç şu borusu kelepçe  ıvır zıvır aklıma gelmeyen şeylerde var.
Motor işçiliğini kendimiz yapıyoruz.
[Resim: 20200817-210809.jpg]
[Resim: IMG-20200817-WA0005.jpg]
[Resim: IMG-20200817-WA0011.jpg]
[Resim: IMG-20200817-WA0013.jpg]
[Resim: IMG-20200817-WA0001.jpg]
Geçmiş Olsun Aracı Toplarken Tork Anahtarı İle Toplamanı Öneririm.
kolay gelsin geçmiş olsun. toplarken parçaları yıkayıp boyayıp toplamanı öneririm derli toplu olur. motor içinde yapılacak işin varsa yokken yapmanıda tavsiye ederim.
Sayfalar: 1 2