Tofas Team

Tam Versiyon: Bu Vida Nereyi Etkiliyor
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
Arkadaşlar bugün karbüratörün üstten temizliğini yaparken birde gaz telini ayarlayayım dedim ve şu vidayı gördüm gaz teli ile mi alakalı yoksa rölanti ile mi alakalı sağa sola oynatınca rölantide bir değişiklik olmadı.
[Resim: karburator-dogan-kartal-sahin-slx-1600-8...291585.jpg]
[Resim: karburator-tofas-dogan-s-kartal-slx-sahi...8303-R.jpg]
Yok mu bilen arkadaşlar bu parça hakkında bilgisi olan yokmu?
Gaz ayarı yaparken usta o vidayı biraz çeviriyor pedala bağlı biraz gaz vermesini sağlıyor sanirim
Ne tarafa doğru olduğunu söylebilir misin sağa doğru sıkıyorum tepki vermiyor sola doğru sıkıyorum araç tepki vermiyor rölantim gayet güzel ama gaz pedal tepkisi biraz geç geliyor onu serileştirmek istiyorum lütfen yardımcı olur musunuz beyler.
Okadarini bilmiyorum hocam
@mesuttuna Usta sıkıyorum gevşetiyorum vidayla bayağı oynadım fakat gaz telinde hiç hareket yok geri orjinal haline getirdim bıraktım gaz pedalım'dan şikayetçiyim geç tepki veriyor karbüratörden gaz verdiğim gibi direk alıyor araç.
(02.08.2020, 19:27)Ahmet Keskin yazdı: [ -> ]@mesuttuna Usta sıkıyorum gevşetiyorum vidayla bayağı oynadım fakat gaz telinde hiç hareket yok geri orjinal haline getirdim bıraktım gaz pedalım'dan şikayetçiyim geç tepki veriyor karbüratörden gaz verdiğim gibi direk alıyor araç.

Gaz telinin kordonun da plastik takoz var ordan gerginlik ayarı yapabilirsin sorunun çözülür Geç gaz tepkisi geç devir düşmesi bi sıkıntılar bu yüzden kaynaklanır foto da bırakıyorum bak 👇
[Resim: Screenshot-2020-08-02-20-26-22.png]
[Resim: Screenshot-2020-08-02-20-26-33.png]
Ama o sorduğun ayar civatasını bilmiyorum daha doğrusu ayar yapılan bir vida değil doğrusu bana göre  düşün
@06zyn21 Çağatay kardeşim hava kazanını söktüm gaz telin'de bir sürü parça var onları söküp bir daha ayarını bozmayayım dedim.
(02.08.2020, 21:17)Ahmet Keskin yazdı: [ -> ]@06zyn21 Çağatay kardeşim hava kazanını söktüm gaz telin'de bir sürü parça var onları söküp bir daha ayarını bozmayayım dedim.

Ayar bozulacak bi durum yok sadece o plastik takozun geçtiği segmanı çıkartıp bi tık daha ileri takacaksın böylece tel bi tık daha sertleşecek boşluğu nu almış olacaksın  Kahve Gazete
@06zyn21 Kardeşim video çekme imkanın varmı ne segmanı çıkarabildim nede oynatabildim plastik tutan yer milim oynamıyor.

Kardeşim hava kazanını söktüm segmanı çıkardım fakat oynamasın diye araya koyulan plastiği hiç bir şekilde oynatamadım bir yardımcı olur musun sana zahmet.Birde sorduğum vida aynı platin meksefe gibi işliyor benzinde gaz verince bir yere değip bırakıyor değişik bir çalışma prensibi var.
[Resim: x5-814030952u53.jpg]
Sayfalar: 1 2 3