Tofas Team

Tam Versiyon: Performans düşüklüğü
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Bir bayram gününden herkese merhaba. Bayramınız kutlu olsun.

Araçda 1 aydır bir performans düşüklüğü yaşıyorum.
1 ve 2. viteslerde hiç bir sorun yok hızlanma ve mevcut hızı gayet iyi. 
fakat 3 ve 4. viteslerde önceleri 3. vitesde 120 4. vitesde 160 km hız yapan aracım şimdi 3. vitesde 100 4. vitesde çok zorlayarak 130 km anca görüyor. 2. vitesden 3. vitese 70 - 80 km hızlarda değişiyorum. Aynı zamanda araçda gaz kesme problemi oluyordu yüksek hızlarda 1 hafta öncesinde yakıt olmasına rağmen hiç gitmemeye başladı. Gaz kesicinin tıkandığını söylediler ve değiştirdim. Tüp üzerindekinide temizlediler. Gaz kesme problemi giderildi fakat gaz ayarının bozulmayacağını söylemelerine rağmen araç uzun yolda 65 kuruşa kadar bir yakıt yakmaya başladı. Gaz ayarı için farklı ustalara gittim. Ayarda problem olmadığını fakat motorda tık tık bi ses geldiğini sekmanlarda vurma olabileceğini veya sibop ayarının bozulduğunu belirttiler. arabanın sekmandan gelen sesini kesmek için sibopları sıkı yaptıklarını söylediler.
araçda en son sibop ayarını 2019 ilk çeyreğinde yapmıştım. Motor ustasına götürüp durumu izah ettiğimde, bakılmadan kesin bir şey söylenemeyeceğini dile getirdiler. Aynı zamanda motorda düz kafa diye tabir edilen çok eski bujiler mevcut. 
Motor ustasıyla görüştüm. 
Sibop ayarı
Avans ayarı
buji değişimi
platinlerin değişimi

yapmalarını talep ettim. Bu sorunu büyük ihtimalle çözeceğini hatta senede bir sibop ayarı yapmanın sağlıklı olacağını belirttiler. Hepsi için 200 ₺ bir fiyat söylediler. Aynı zamanda aracın son gaz ayarından sonra yüksek devirden boşa aldığımda ara ara stop etmeler başladı.

Bu işlemleri yaptıracağım. Sizden rica edeceğim konu acaba bu performans düşüklüğünün başka ne sebepleri olabilir. veya bunları yapmama rağmen bu sorun düzelmezse ne yapmam gerekir.

Aracım 92 Düz motor Şahin
Araç 2018 aralık ayında almıştım. 
Yağ yakma eksiltme
Hararet veya başka bir motor problemi hiç yaşamadım. Bu zamana kadar motor konusunda sanayiye pek gitmedim diyebilirim. Araçla ayda bir iki kez 4oo 5oo km uzun yola çıkıyorum. Bu yollar genellikle dağlık yani yokuş oluyor. 

Çok uzatmış olabilirim kusura bakmayın ama yorumlarınızı bekliyorum.
Teşekkürler Wink

Araçda buji değişimi olacağı için önereceğiniz buji markaları hangileridir. ?
200 lira bu işlemlere çok fazla subap ayarı tek başına 50 lira olsa diğerlerine de 50 yazsan 100 lira eder.Subap ayarı için çok beklemişsin yenileyeceksin fakat boşa atınca stop etmeler falan beyinle alakalı sorun var gibi görünüyor
Merhabalar. Bir önceki aracımda ben de sizdeki sorunlardan birkaçını yaşıyordum. Yüksek viteste boşa alındığında araç stop ediyordu. Gaz beyni değişti sorun çözüldü  Smile
(01.08.2020, 11:32)Falcon417 yazdı: [ -> ]200 lira bu işlemlere çok fazla subap ayarı tek başına 50 lira olsa diğerlerine de 50 yazsan 100 lira eder.Subap ayarı için çok beklemişsin yenileyeceksin fakat boşa atınca stop etmeler falan beyinle alakalı sorun var gibi görünüyor
Galiba malzeme ücretleri içinde söyledi. Usta ben 70 tl alırım dedi işlemler için. Gerisi hakkında bir şey söylemedi. Tüp beynini ortalama 1 sene kadar önce değiştirmiştim. Daha öncede sorun oldu diye son bir aya kadar stop etmeler yoktu. Yeni başladı tekrar bozulmuş olma ihtimali var mı . Zaten çıkma takmıştm.
(01.08.2020, 11:45)ermansuhha yazdı: [ -> ]Merhabalar. Bir önceki aracımda ben de sizdeki sorunlardan birkaçını yaşıyordum. Yüksek viteste boşa alındığında araç stop ediyordu. Gaz beyni değişti sorun çözüldü  Smile
Performans sorununu çözersem bu basit bir sorun olacak zaten nadiren yapıyor. tekrar çalıştırmaya çalışınca da geç alıyor.

Bu arada bizim burada subap ayarına 80 ila 100 tl arası alıyorlar.
Çıkma gaz beyninin durumu hakkında net bilgin var mıydı peki ?
(01.08.2020, 22:20)Falcon417 yazdı: [ -> ]Çıkma gaz beyninin durumu hakkında net bilgin var mıydı peki ?

adam aracına sıfır taktırıyor 2 sene sonra kaza yapıyor. aracı hurdaya veriyor. ben de o vesileyle aldım.
3.seneden sonra ne olacağı belli olmaz bu beyinlerin
(02.08.2020, 17:24)Falcon417 yazdı: [ -> ]3.seneden sonra ne olacağı belli olmaz bu beyinlerin

bu motor sorunları eğer düzelir performans artarsa onuda yenilemek fayda ozaman eyvallah reis