Tofas Team

Tam Versiyon: Akü bitmiş enjeksiyonlu
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Merhabalar aracı kullanmadığım için aküm bitmiş takviye yapıp çalıştıracağım nasipse bayram sonrasında ama beyinli olduğu için dikkat etmem gereken bir husus var mı ? Takviye öncesinde veya sonrasında
Keşke Aküyü Sökseydin.Belli ki Kaçak Var Bir Şey Fazla Çekiyor Akımı.Eğer Akü 10 11 Voltun ALtına Düştüyse Muhtemelen İçindeki Elemanlara Zarar Vermiştir.Bakım Yaptırsan İyi Olur.Hatta Bakıma Getir ve O Şekilde Tak Marş Yap.Eğer Takviye Yapacaksan + Kutubu + Ye - yide - ye Ver ve Marş Yap.Takviye Yapacak Olan Araç 2 3 Bin Devirde Sabit Gaz Verirken Sen Dikkatlice Gaz Vermeden Marş Yap Aracı Çok Zorlama.30 40 Sn Gaz Vermeden Çalıştır Aracı.Yağ Seviyesine Filan Bakmanda Fayda Var Uzun Süre Yattıgı İçin.
Sağolasın da yağ eksiltmesi vs yok yaşına da baktım full, uzun süre sayılmaz aslında ya 1 haftadır falan çalışmıyordu ama 3 haftadır falan hareket etmiyordu sadece hafta 1-2 kez benzinde çalıştırıyordum rolantide
1Haftada Akü Bitmemesi Gerek.Teyp vs Aküye Mi Bağlı?
kaçak kontrolü yaptır aracında kaçak var yada birşeyler açık kalıyor teyp saati vs gibi .

takviye aküyü tak aracı çalıştır aracın ısınasıya kadar bekle çokta gaz vermeden ısınmasını bekle ve mümkünse Stop etmeden sanayi yoluna gir.
Tamamdır teşekkür ederim arkadaşlar takviye yapıp gezsem hergün çalıştırsam aküyü değiştirmeye gerek kalır mı gene de ?
(31.07.2020, 10:52)Egemen048 yazdı: [ -> ]Tamamdır teşekkür ederim arkadaşlar takviye yapıp gezsem hergün çalıştırsam aküyü değiştirmeye gerek kalır mı gene de ?

Sn Egemen bey öncelikle akünüzü şarj edin. Akünüzün durağan voltajı 12.3 volt ve üstü ise sorun yok. Akünüz, araç kullanılmadığı için muhtemelen derin deşarj durumuna geçti.  Akü ilk derin deşarj konumuna geldiğinde hemen kullanılamayacak duruma gelmez. Ancak sürekli deşarj durumda kalırsa akünün klasik hastalığı olan sülfatlaşma meydana gelecektir.

Sülfatlaşma, akünün içinde bulunan sülfat iyonlarının sürekli derin deşarj durumunda bloklara yapışarak blok yüzeyinde katman oluşturması, bu neden ile akünün şarj olmasını engellemesi olarak tanımlanır. Desülfatör ya da redresör şarj cihazı ile bu sorun büyük oranda ortadan kalkmakta, aküler kurtarılmaktadır. 

Size, akünüzü 14.4 volt / 3 amper ile en az 20 saat şarj etmenizi tavsiye ediyorum. Olağan voltaj ancak düşük amper ile akünüz ilk günkü gibi şarj olacak, muhtemel sülfatlaşma sorununun önüne geçilecektir.
(31.07.2020, 10:52)Egemen048 yazdı: [ -> ]Tamamdır teşekkür ederim arkadaşlar takviye yapıp gezsem hergün çalıştırsam aküyü değiştirmeye gerek kalır mı gene de ?

Akğn bitiksw değişmen lazım ustaya sormanda fayda var
Valla En Son Açılır Ekranlı Teyp Aldım Direk Aküye Bağladım.Araç 1 Hafta Yatınca Zor Marş Yapıyordu.Sonradan Akımı Ölçünce Teypten Dolayı Akü Bitiyormuş.Bende Bu Yüzden Teypi Mecbur Kontağa Bağladım.Senin Araç 1 Haftada Marş Yapmaz Hale Geliyorsa %90 3 4 Gün Yatıncada Yine Marş Yapmaz Hale Gelecektir.İlk Kontak Kapalı İken Akım Çeken Alıcıyı Bul ve Kontağa Bağlı.Hatta İlk Teypten Başla
@mesdogru teşekkür ederim dediğiniz gibi şarja bırakayım o zaman akünün durumu iyidi yani yaz kıi tek marşta basıyordu, ses sistemi de var amfi bass vs sorun yaşatmamıştı. Dediğiniz gibi şarj ettireyim olmadı ua da takviye yapıp ölçtüreyim.
tamamdır @rantez22 sorayım ya şarj ya yeni akü 😂
@DarkredBlue61 yok 5 gün çalıştırma doğumda tek marşta alıyordu sanırım ben bu sefer 10 günden fazla çalıştırmadım çünkü en son ne zaman çalıştırdığımı hatırlamıyorum, hesap ettim 9gün kesin olmuş sanırım 10 günde bitmiş akü 😂 bakıcax çaresine napalım beyinli ya bende ki ne olurr ne olmaz diye sorayım dedim
Sayfalar: 1 2