Tofas Team

Tam Versiyon: Aracım çok yakiyor
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8
Aracın tup beynini yeni değiştirdim (Atiker)
aracin gaz ayari,bujiler,yağı yeni buji kabloları değişmedi önceden 40 kez yakıyordu şimdi 1 TL'ye yakın yakıyor tüp yeni olduğun alismasimi lazım başka sitelerde 1-2 depo gaz bitince ayar yapılması lazım yazıyor yoksa avans,sibop ayarimi istiyor araç 91 model Doğan l
Aslında belli bir km yapmak ya da bir iki kez depo boşaltmakla çok değişen bişey olmuyor fakat yine de ayar değişiyor motor teklemeye falan başlıyor ayarı baştan yapılıyor.Ama sen o markayı almakla hata ettin tabi şuan yapabileceğin tek şey gidip taktırdığın yere şikayetini anlatmak
Sn SametTr_06 yüksek yakıt tüketiminin lastik basıncından, sürüş karakterinize, periyodik bakım zaman  uzamasından kullandığınız yağın markasına kadar bir çok sebebi olabilir. Ben de sizin gibi LPG sistemini komple değiştirdim. Aracımın üzerinde BRC AT90E marka ve model regülatör vardı (ki, BRC AT90Eoldukça pahalı bir regülatördür).

Aracım; 1998 model Kartal S. Ben 1+ yıl önce LPG sistemini komple değiştirdim. Değişim yapıldıktan sonra gaz ayarına hiç gitmedim. Aracımın üzerinde BRC AT90E marka ve model regülatör vardı (ki, BRC AT90Eoldukça pahalı bir regülatördür).

LPG'de sistem tercihim Atiker oldu.  Aracıma, Atiker markasının ürettiği uygun fiyatlı AKL marka LPG sistemi taktırdım. Şehirler arası yolda, ortalama 80 Km hızda ve yüklü olarak her 100 Km'de, ortalama 9.25 litre LPG tüketiyorum. Şehir içi  yakıt/LPG tüketimim ise, her 100 Km'de ortalama 12.5  litre. Şehir içi trafik yoğunluğuna göre yakıt tüketimi farklılık gösterebiliyor.

Yakıt tüketimini artıran ana faktörler...

1-) Regülatör gaz ayarı.
2-) Karbüratör kirliliği.
3-) Hava filtre kirliliği.
4-) Buji kirliliği.
5-) Buji kablo yıpranması.
6-) Distribütör kapak yıpranması.
7-) Tevzi makara yıpranması.
8-) Baskı balata yıpranması.
9-) Supap ayarsızlığı.
10-) Sıkı fren ayarı.
11-) Aks rulman arızası.
12-) Periyodik bakım eksikliği.
13-) Lastik basınç ayarsızlığı (kışlık lastik yakıt tüketimini artıracaktır).
14-) Devirsiz sürüş (ideal vites değişim devri 2500 devirdir).

Bu bilgileri neden paylaştım?

A-) Genel olarak yukarıdaki tabloda paylaştığım bütün kritiklerin bakımlarını titizlikle yapmaktayım. Sadece kişisel ihmalden dolayı kışlık lastiklerimi değiştirmedim. Kışlık lastiklerimi 4 mevsim lastiklerim ile değiştirdiğimde, yakıt tüketim değerlerinde az da olsa olumlu yönde değişim olacağını düşünüyorum.

B-) Yakıt tüketim değerlerindeki oranlar BRC AT90E regülatörde de aynı idi, AKL regülatörde de aynı. BRC AT90E regülatör, oldukça eski olduğu için değiştirildi. 

Ezcümle: Size, aracınız sıra dışı yakıt tüketiyorsa yukarıdaki tablo eşliğinde kontrol yaptırmanızı tavsiye ediyorum.
Beyin 2006 tarihliydi internet ten Atiker sipariş ettim araştırmadan bilindik marka olduğu için araç beyin değiştikten sonra 1 TL yakmaya başladı sorun başka bi yerde değil bana gore
(27.07.2020, 18:54)SametTr_06 yazdı: [ -> ]Beyin 2006 tarihliydi internet ten Atiker sipariş ettim araştırmadan bilindik marka olduğu için araç beyin değiştikten sonra 1 TL yakmaya başladı sorun başka bi yerde değil bana gore

Sn Samet bey regülatörün değişimini siz mi gerçekleştirdiniz?
Evet
Beyini senin takmanda sıkıntı yok ama beyin arızalı demekki keşke bize bir sorsaydın benim hiçbir zaman tavsiye etmeyeceğim bir beyin yıllardır düzeltmediler memnun olan sayısı olmayandan çok az.Kaç para verdin 14 yıllık beyine peki ?
Atiker aldiysan şans işi. Ben memnunum atikerden yada cok binmedigim icin bana oyle geliyoda olabilir keske mimgas alınsaydı.
En iyi tuketim degerine sahip markalardan birisi aldesa sanirim.
(27.07.2020, 21:46)Falcon417 yazdı: [ -> ]Beyini senin takmanda sıkıntı yok ama beyin arızalı demekki keşke bize bir sorsaydın benim hiçbir zaman tavsiye etmeyeceğim bir beyin yıllardır düzeltmediler memnun olan sayısı olmayandan çok az.Kaç para verdin 14 yıllık beyine peki ?

140 TL verdim bende bilindik marka olduğu için sormaya gerek duymadım keşke soraymışım bu arada satıcı yeni beyin gonderecek
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8