Tofas Team

Tam Versiyon: Hortum Şişmesi Hararet
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
herkese cevaplarınız için şimdiden teşekkürler... şahin 1.6 radyatöre giden hortumlar demir gibi oluyor o kadar şişiyorki iki defa radyatör delindi şimdilik radyatör kapağı içindeki termostatı iptal ettim şişme kesildi fakat hararet çok yükseliyor 3.4 kişi bindikmi hararet 100 lerde geziyor tabi haliyle çekişte düşüyor birde yedek su deposunun kapağını açıp gaz verince 3500 devirlere doğru kabarcıklar oluşuyor suya yağ karışması yok yağa su karışması yok soğukken ilk çalışmada çok sallantılı patırtılı çalışıyor gazı ne kadar açarsam açayım 4. viteste 3500 deviri bulmuyor yüklüyken sorunnedir acaba cevaplarınızı sabırsızlıkla bekliyorum...teşekkürler

Düzenleme : Büyük Harf Kullanımı
Düzenleyen : Falcon417
Kesin ve Net.Conta Yanık.
(03.09.2012, 13:43)06KRL06 yazdı: [ -> ]Kesin ve Net.Conta Yanık.

2 gün önce conta değişti devirdaim değişti bütün contalar değişti ama sorun aynı eskisi gibi devam ediyor radyatör hortumu şişiyor hararet yükseliyor....lütfen yardım edin
radyatör tıkalı olabilirmi?. su gitmeyince bi yerden şişiricek
Merhaba, Conta değişimi yapmışsın fakat işlem sırasında bir hata olmuş olma ihtimali nedir? Belirtilerin KraL kardeşimin dediği gibi contanın yanık olduğunu gösteriyor. Bir de radyatör delindi demişsin. Sadece delikleri tamir mi ettirdin yoksa radyatörü şişlettin mi? Radyatörün tıkalı ise devirdaim yapamadığından basınç ile hortum şişebilir. motoru çalıştırdıktan sonra termostatın açmasını ve suyun radyatörde dolaşımını bekle. Radyatör kapağın açık olsun. kabarcıklar görüyorsan conta suya kompresyon kaçırıyor. Bir de radyatör alt hortumundaki ısı ile üst hortum arasında fan devrede iken çok ısı farkı olmaması gerekli. Radyatörün bazı bölgelerinde ısı farklılığı var mı? Contayı sağlıklı bir şekilde değiştirdiysen büyük ihtimalle radyatörün tıkalıdır. Tabii fan ve müşürün sağlıklı olduğunu var sayıyorum.
(02.10.2012, 19:16)CF 491 yazdı: [ -> ]Merhaba, Conta değişimi yapmışsın fakat işlem sırasında bir hata olmuş olma ihtimali nedir? Belirtilerin KraL kardeşimin dediği gibi contanın yanık olduğunu gösteriyor. Bir de radyatör delindi demişsin. Sadece delikleri tamir mi ettirdin yoksa radyatörü şişlettin mi? Radyatörün tıkalı ise devirdaim yapamadığından basınç ile hortum şişebilir. motoru çalıştırdıktan sonra termostatın açmasını ve suyun radyatörde dolaşımını bekle. Radyatör kapağın açık olsun. kabarcıklar görüyorsan conta suya kompresyon kaçırıyor. Bir de radyatör alt hortumundaki ısı ile üst hortum arasında fan devrede iken çok ısı farkı olmaması gerekli. Radyatörün bazı bölgelerinde ısı farklılığı var mı? Contayı sağlıklı bir şekilde değiştirdiysen büyük ihtimalle radyatörün tıkalıdır. Tabii fan ve müşürün sağlıklı olduğunu var sayıyorum.

cevabın öncelikle çok çok teşekkürler üst kapak açılınca zaten contada veya kapak yüzeyinde hiçbirşey yoktu neyse değiştirdik radyatöre gelince sadece delinen yeri yapmıştı usta şişletmedik birde çok önemli şu anda avans ayarı çekiş için çok güzel ancak distribütör sola doğru yaklaşık yarım santim çevirirsem hararet biraz düzeliyor ancak bu seferde araba rampalarda kasıyor gitmiyor... karter havalandırma hortumunu ise karbüratörden çıkarmış yere salmış durumdayım yoksa üflemeden dolayı rölanti durmuyor dalgalanıyor 500 ile 1100 arası ama 1500 devirden sonra üfleme kesiliyor teşekkürler....
Mehmet kardeşim, motor ustası değilim ama işim gereği fazlaca motor sorunları ile karşılaşıyorum. Bence sıra ile çözüme yaklaşmak daha mantıklı. Üfleme ayrı bir konu, avans ayarı ayrı bir konu, hararet ayrı bir konu. Bence önce hararet sorununu çözmek için radyatörü söktürüp bir şişlettir. Motoru rahatlat önce. bu gidişle sıkıştırma veya devirli kullanıma devam edersen contayı yine yakabilirsin. Basit düşünelim, devirdaim ile suyu radyatöre pompalıyorsun fakat radyatör tıkalı. devirdaim kayış vasıtası ile motora bir zorluk verecek, tıpkı klimayı açınca motor devrinin düşmesi gibi.
Avans ayarı ile hararet aslında ilişkilidir. Nasıl performanslı bir kullanımda hararet normal seviyesinden biraz daha yukarıda seyredecekse, avansı değiştirmen de hararet etkiler. Önce hararet sorununu çözersen diğer ayarları ve sorunları gidermen kolaylaşacaktır bence.
Kolay gelsin dileklerimle..
Erden Bey aramıza hoşgeldiniz,cevaplarınız için teşekkür ederiz.Lütfen ana sayfadaki ilgili linkten kendinizi tanıtır mısınız.
(02.10.2012, 19:49)CF 491 yazdı: [ -> ]Mehmet kardeşim, motor ustası değilim ama işim gereği fazlaca motor sorunları ile karşılaşıyorum. Bence sıra ile çözüme yaklaşmak daha mantıklı. Üfleme ayrı bir konu, avans ayarı ayrı bir konu, hararet ayrı bir konu. Bence önce hararet sorununu çözmek için radyatörü söktürüp bir şişlettir. Motoru rahatlat önce. bu gidişle sıkıştırma veya devirli kullanıma devam edersen contayı yine yakabilirsin. Basit düşünelim, devirdaim ile suyu radyatöre pompalıyorsun fakat radyatör tıkalı. devirdaim kayış vasıtası ile motora bir zorluk verecek, tıpkı klimayı açınca motor devrinin düşmesi gibi.
Avans ayarı ile hararet aslında ilişkilidir. Nasıl performanslı bir kullanımda hararet normal seviyesinden biraz daha yukarıda seyredecekse, avansı değiştirmen de hararet etkiler. Önce hararet sorununu çözersen diğer ayarları ve sorunları gidermen kolaylaşacaktır bence.
Kolay gelsin dileklerimle..
erden bey yine 10 numara cevap için çok çok teşekkürler....
Umut bey, merhaba, ana sayfada hangi link'ten tanıtma yapabilirim belirtirseniz memnuniyetle yaparım.
Sayfalar: 1 2 3