Tofas Team

Tam Versiyon: sogutucu modül
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
selamun aleykum arkadaslar bizm araclarda disbiritor sogutucu modulu var bilen bilir ben bunu genelde her sene degistirmek zorunda kaliyorum surekli yaz aylari girdi mi oradan ariza veriyor bunun bunu neden yapar ikincisi gecen sene 90 tl olandan taktim bu sene yine ayni yerden ariza veriyor bana gore oradan veriyor fan acinca stop ediyor biraz bekledim mi bas marsa calisiyor bu sogutu modulu netten soylesem link atarmisiniz rica etsem...
Bobinin sorunlu olması modülü sürekli bozmaya neden oluyormuş. Forumda öyle yorumlar okumuştum. @Falcon417 nin önerisi bobinin 45 TL olan yan sanayisi iş görüyor. Yıllardır kullanıyorum diyor.
Modül için yan sanayi denemek lazım bence. Artık Mako kalitesi eskisi gibi değil zaten.
yan sanayiisini aldım 1 hafta kullanabildim orjinal mako 140 tl civarında şu an
Yan sanayi alacaksan eurocell marka bul orjinal makoda zaten 1-2 sene arasında ancak gidiyor malum yenisini alsınlar kafası
Sn ulutas25 soğutucu modül konusu oldukça ilginç. Bir çok üye yıllarca kullanıp hiç sorun yaşamaz iken, bazı üyelerimiz çok sık olarak bu sorunu yaşadıklarını ifade ediyorlar. Ben, aracımda ki modülü hiç değiştirmedim. Distribütörün üzerinde modül oldukça eski. Yılda 11 Bin Km yapmama rağmen maşa'Allah bir sorun yaşamadım.

Ancak olası bir arızada sadece modülü değil, modülü enerji noktasında besleyen bobini de değiştireceğim.  Ek olarak, distribütörü de kontrol edeceğim. Size tavsiyem, öncelikle sorunun kaynağını tespit etmeniz yönünde olacaktır.

Bildiğiniz üzere distribütör modülü elektronik bir yapıya sahip olup, merkezi pozitif olan NPN tip transistörden oluşmaktadır. Elektronik tüm devreler gibi bu devre de (devre diyebiliriz) (+) ya da (-) enerji dalgalanmalarından etkilenecektir.

Henüz distribütör modülünün içini açıp tümleşik olarak yapısını inceleme fırsatı bulamadım. Ancak her elektronik devrede olduğu gibi distribütör modülünün de bu tarz enerji dalgalanmasına karşı koruyucu donanımının olması kuvvetle muhtemel.

Bu bilgiler ışığında (!) Modül neden arıza yapıyor? 
1-) Kalitesiz malzeme (!)
2-) Yanlış bağlantı (!)
3-) Kısa devre (!)
4-) Bobin arızası (!)
5-) Bobin kablo arızası (!)
6-) Distribütör arızası (!)
7-) Alternatör arızası (!)
8-) Alternatör'den bobine giden kablo arızası (!)
gibi, bir çok olası arıza seçenekleri titizlikle kontrol edilmelidir. 
Ezcümle: sorun, kaynağında tespit ve tedavi edilmediği müddetçe yapılacak tüm çalışmalar aspirin tedavisi olacak olup, arıza bir süre sonra tekrar ortaya çıkacaktır.

Ek Olarak: Daha önce satın alma yaptığım ve oldukça memnun kaldığım uygun fiyatla ve orijinal parça satan Yalaz Otomotivi tavsiye ediyorum.

İlgili Bağlantı: https://www.yalazotomotiv.com.tr/