Tofas Team

Tam Versiyon: Kartal i.e enjeksiyon iptal ettirmek
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
[Resim: 46947793-1-B8-E-42-D4-9-D2-A-26-EA61-F5461-F.jpg]Me

merhaba arkadaşlar 
aracım klimalı kartal i.e araçta şu anlık çalışması ile alkalı hararet biraz yüksek çalışıyor.dün 30 km lik yokuşlu inişli yola gittim karbüratörlü tadı vermiyor yanımdan bi şahin ve kartal geçti baka kaldım . 
-elimde olalar
-distribitör
-ateşleme bobini
-slx emme ve karbüratör
asıl işin dönüm noktası ben bunu iptal etmek istesem elim yatkındır. Bobin baglantısı ve aracın üzerindeki benzin pompası 3-4 bar civarıymış buda karbüratörde taşırma yapıyomuş nasıl bi yok izlemeliyim
Kalburatörlüye Geçeyim Dersen Min 1.5 2 Milyarra Patlar Sana.Yokuşta Geçiyor Dediğin Aracın Gaz Ayarı Ne Durumda? Senin Araç Yüklüdür Gitmez veya Bujilerin Eskidir Yine Gitmez.Adamlar Rampanın Başından Hız Almiş Çıkmıştır Geçer Gider Seni.Şahin Doğan İle Kıyaslama Kasa Farkı Var Ağırlıklarıda Ayrı.Birde Yüksek Modellerde İşin İçine Hidrolik Direksiyon vs Ekleniyor.Elektrik Sistemi Daha Yükte Çalışıyor Eski Motorlarda Üretilen Motor Gücü Direk Lastiklere Giderken Yenilerde Hidrolik Pompasına Kadar Bir Çok Şey Bu Güçten Faydalanıyor.
(20.07.2020, 10:27)DarkredBlue61 yazdı: [ -> ]Karbüratörlüye Geçeyim Dersen Min 1.5/2 Milyara Patlar Sana.Yokuşta Geçiyor Dediğin Aracın Gaz Ayarı Ne Durumda? Senin Araç Yüklüdür Gitmez veya Bujilerin Eskidir Yine Gitmez.Adamlar Rampanın Başından Hız Almış Çıkmıştır Geçer Gider Seni.Şahin Doğan İle Kıyaslama Kasa Farkı Var Ağırlıkları da Ayrı.Birde Yüksek Modellerde İşin İçine Hidrolik Direksiyon vs Ekleniyor.Elektrik Sistemi Daha Yükte Çalışıyor Eski Motorlarda Üretilen Motor Gücü Direk Lastiklere Giderken Yenilerde Hidrolik Pompasına Kadar Bir Çok Şey Bu Güçten Faydalanıyor.

Sn Ahmet bey haklısınız. Kıyaslama ele alınacak bir çok parametre var. Araçların kasaları, ağırlıkları farklı. Ateşleme+hava/yakıt sistemi bakımları belirsiz. Yakıt ayarları ve yük durumları bilinmiyor. Bu belirsizlikler giderilmeden sistem değişikliğine gitmek fayda yerine zarar getirebilir.

Ek olarak: Kartal, her ne kadar Doğan S/SLX/İe  ve Şahin S/İe ile aynı motorları kullanıyor olsa da, üretim amacı, kasa yapısı, kasa ağırlığı aynı değil. Dolayısı ile genel maksatlı yük taşıma aracı olarak üretilen SW Kartal serisi ile, yolcu taşımak maksatlı üretilen sedan Doğan ve Şahin'i hız konusunda mukayese etmek doğru bir kıyaslama olmayacaktır diye düşünüyorum.
Parçalar mevcut var elimde 😂 yağ yakan kartal bile rampada basıp gidiyor ve enjeksiyonlu araçda şunu farkettin klimalı karbüratörlü şahinimde vardı önce klima açık şekilde tam kapasite 90 ı biraz geçiyodu . Ve fişek gibide gidiyodu . Ben bunla klımayı açsam tampada 1 le çıkarım heralde 
-asıl konu bobin distribitör baglantıları . Lpg baglantısı bobine nasıl olcak
-ha bide şunu ekliyeyim ben sıfır motorda yaptırdım eskiden kartalım vardı enjeksiyonlu ama 4 bin gömdüm gene değieln bişey olmadı randıman tutmadı bi ay map sensörü bi ay bobin bi ay kelebek sensörü .
(20.07.2020, 12:06)sedatcetin yazdı: [ -> ]Parçalar mevcut var elimde 😂 yağ yakan kartal bile rampada basıp gidiyor ve enjeksiyonlu araçda şunu farkettin klimalı karbüratörlü şahinimde vardı önce klima açık şekilde tam kapasite 90 ı biraz geçiyodu . Ve fişek gibide gidiyodu . Ben bunla klımayı açsam tampada 1 le çıkarım heralde 
-asıl konu bobin distribitör baglantıları . Lpg baglantısı bobine nasıl olcak
-ha bide şunu ekliyeyim ben sıfır motorda yaptırdım eskiden kartalım vardı enjeksiyonlu ama 4 bin gömdüm gene değieln bişey olmadı randıman tutmadı bi ay map sensörü bi ay bobin bi ay kelebek sensörü .

Sn Sedat bey İe motorlu araçları hiç kullanmadım. Ancak genel olarak forumlarda okuduğum kadarı ile biraz sorunlu araçlar. Şunu da unutmamak gerekli ki, Tofaş'ın en genç İe motorlu aracı bugün 18 yaşında. Dolayısı ile, en az 18 yıldır hizmet veren sensörlerin sorun çıkarması gayet doğal.

Sanıyorum sensör noktasında orijinal yedek parça temin etme sorunu da var. Bazı üyelerimizden bu yönde serzenişlerde bulunduklarına şahit oluyorum. Ancak bu İe araçlar kötü demek değil elbette. İe araç kullanıp memnuniyet duyan kullanıcılar da vardır. Lakin genel kanı, sorunlu araç oldukları yönünde.

Ezcümle: Ben bu sorunların farkında olarak İe motorlu araçlardan uzak durdum, özellikle karbüratörlü Kartal S aldım ve oldukça da memnunum. Ancak önemle tekrar ediyorum. Araç kıyaslamada ele alınacak bir çok parametre var.

Araçların kasaları, ağırlıkları farklı. Ateşleme+hava/yakıt sistemi bakımları belirsiz. Yakıt ayarları ve yük durumları bilinmiyor. Bu belirsizlikler giderilmeden sistem değişikliğine gitmek fayda yerine zarar getirebilir.
Kötülemek deyil mesut ustam . Ben sevmiyorum 3 sene önce 2 kez motor patlattım üst kapak krank 4 piston motor yapıldı sensörler başladı . O bitti başka bişey . Ben şimdiki aracı 3 hafta oldu alırkende sıcak bakmadım çeviririm dedim araç hem klimalı hem kitapçıklarına kadar duruyo. Sadece yapılması gereken ne magzeme var elimde 1.5 2 yi bulur diyende oldu altı üstü distribitör dişlisi distribitör takılacak emme manifoldu karbüratör iptal edilecek enjeksiyon tesisatı sökülecek bu teoride . Fakat bana detayı lazım 😂 5 tane kartalım oldu yok bu iyi bu kötü deyil motor deli gibi gaz yiyor salıyon rampada bayılıyor . 4-den 3e 3 den 2 ye kadar düşüyorum örnek mesela kaptırsam çıkar karbüratörlü ataç basdın mı asılır 2 ikiz bobin olmuş orjinali 350-400 en baist sensör 150-200 şu an aracımda sorun yok ilerde olursa diye fikir alıyorum nasıl yapılacanı 😇
(20.07.2020, 12:30)sedatcetin yazdı: [ -> ]Kötülemek deyil mesut ustam . Ben sevmiyorum 3 sene önce 2 kez motor patlattım üst kapak krank 4 piston motor yapıldı sensörler başladı . O bitti başka bişey . Ben şimdiki aracı 3 hafta oldu alırkende sıcak bakmadım çeviririm dedim araç hem klimalı hem kitapçıklarına kadar duruyo. Sadece yapılması gereken ne magzeme var elimde 1.5 2 yi bulur diyende oldu altı üstü distribitör dişlisi distribitör takılacak emme manifoldu karbüratör iptal edilecek enjeksiyon tesisatı sökülecek bu teoride . Fakat bana detayı lazım 😂 5 tane kartalım oldu yok bu iyi bu kötü deyil motor deli gibi gaz yiyor salıyon rampada bayılıyor . 4-den 3e 3 den 2 ye kadar düşüyorum örnek mesela kaptırsam çıkar karbüratörlü ataç basdın mı asılır 2 ikiz bobin olmuş orjinali 350-400 en baist sensör 150-200 şu an aracımda sorun yok ilerde olursa diye fikir alıyorum nasıl yapılacanı 😇

Sn Sedat bey klima Tofaş'da çok önemli bir faktör. Aracınızda klima varsa yapılacak masrafa değecektir. Ben de klimalı Kartal aradım, ancak maalesef denk gelmedi. Bulduğum Kartal muadillerine göre oldukça temiz ve bakımlı olunca kaçırmamak adına almak zorunda kaldım.

Ek olarak: İe'den karbüratörlüye çevirme konusunda Sn DarkredBlue61 bey ve Sn Falcon417 bey oldukça bilgili. Size gerekli olan desteği vereceklerdir diye düşünüyorum.
[Resim: Suji.jpg]Mesut ustam bende özellikle parasına bakmadım temiz ve klimalı arıyodum dışı sarı içi beyaz buldum . 12 yıllık sahibinden temiz aldım koltuklar kılıfla kullanılmış sigara yanığı konsolunda çatlak patlak yok . Plaka amaçlı durağa sokmuşlar aracı . 15 ay vizesi var bitmeye yakın keyfi aracı beyaza çevirebilirim .
-klima güzel soğutuyor tavsiye ederim rölantiyi düşürüyor sadece
2 klimalı aracım daha olmuştu onlarda güzeldi bi palio 1.3 multijet sevdasına tutuldum malum virüsten dolayı satıp borçlarımı kapattım kartalla yola devam 98s kartalım da olmuştu ustam 3 pedalda 3. Vitese kadar problem yoktu hepsine bindim karbüratör de karbüratör 😁😁😁
@sedatcetin Devir Saatin Çalışmayacak Göstergeye KAdar Değişmek Zorunda KAlacaksın.O Yüzden Diyorum Sana Enjeksiyondan Kalburatöre Geçiş Sıkıntılı.Sonradanda Enjeksiyona Geçiş Sıkıntılı.Yani Her Türlü PArça Maaliyeti Astarını Geçiyor.12 Yıldır Bizdeki Aracı Kulllanıyorum Dediğiniz Gibi Bir Performans Düşüklüğü Var Fakat En Son Trabzonda Gaz Ayarı Yaptırdım Bilgisayarlı Şu An Özellikle Köy Yolunda Üst Devirlerde 2 3 Bin Aralığı Çok İyi ve Memnunum.Eğer Sistem Bakımsız ve Ayarsız İse Gitmesi Sorun Teşkil Ederdi Zaten Gitmemeli Araç Bu Normal.Dediğim Gibi Ortada Bir Çok Sebep Var Sizi Geçip Giden Kartalda Camlar Manueldir Sizde Otomatik Bu Bile Bir Ağırlık ve Elektrik Tesisatina Yüktür.Tabi Sadece Elektrik Değil Şurda Farları Açsanız Bile Motora Biniyor Yani Aracınız FAzla Yakıyor.İe de Zaten Sistemin Çalışma Amperi Yüksek Yani En Basit Örnek Olarak Bujilerin Voltaji Bile Daha Yüksek.Devamlı Çalışan Sensör ve O Verileri İşleyen Bir Beyin Var.Eğer Tüm Bunlar İşime Yaramaz Derseniz OZaman Neden Aracı Aldınız? Boşa Masraf Hem Size Hemde Arabaya Yazık Kıymet Bilen Birisine Verebilirdiniz.Şimdi Birde Benzin Deposu Vs Var ORadan Dalgıç Pompa Diğerlerine Göre Farklı Birinde Yakıt OTomatiği Var Diğerinde İse Dalgıç Pompa Eğer Benzinsiz Kalırsa Araç Yanabilir Motor.Tam Olarak Nasıl Geçiş Sağlanıyor Onu Bİlmiyorum Maalesef.Genelde Sistemi Yürütmekte Sorun Yok Fakat İş Devir Saati veya Bu Bahsettiğim Benzin Pompası Gibi İşlere Dayanınca Derma Çatma İşler Yapılıyor.Sonra Kablo Ek vs Yapılırsa 1 2 Seneye Kablolarda Oksitleniyor Sonra Arızayı Ara Dur.

@sedatcetin Yüksek Modellerde Şimdiye KAdar Gögüste Çatlak Olan Görmedim.Yani Becersem Ben Becerirdim Ankarada 7\24 Güneşte Duruyor Araç.
Aracın orjinalini bozma benim tavsiyem bu araç lpgde enjeksiyonla çalışmıyor karadüzen çalışıyor yani karbüratör takınca sana avantaj olarak lütfedilen sadece distribütör olması.Normalde ecu ayarlıyor ateşleme düzenini distribütör olunca elle ayarlıyorsun.Şuan tek başına distribütörü takıp ateşlemeyi manuele çevirsende sorunsuz binersin lakin arabanın bi sıkıntısı olmalı distribütörsüz çift bobinli sistemin düz sistemden daha verimli çalışması gerekir mantıken.Bir de lpg beyni ne marka bunu öğrenebilir miyim ? İe tofaşlarda benzin performansı için cangas mic24 sıralı lpg sistemi öneriyorum
Sayfalar: 1 2 3