Tofas Team

Tam Versiyon: Hararet sorunu
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Selamunaleyküm arkadaşlar DOĞAN 1.6 İE enjeksiyonlu araç kullanıcısıyım bugün aracımı park ettim kaputu açtım yedek su deposundaki suyun kaynadığını gördüm araçta antifriz yok 1 ay önce radyatörü boşalmıştım sizce normal mi hararet 90 nı geçmiyor
Hararet 90 sa kaynamamasi lazim lpg diyaframı gaz kaçırıyor desem hararetide yükseltmesi gerekli
Yedek su ve radyatörü kokla gaz kokuyormu regüratör ömrünü tamamlamış olabilir radyatör kapağın basıncı tutamıyodur ondan taşırır suyu contan yansa yağ boza olur
Kapaktan Kaynaklı Olabilir.Conta Ne Durumda Kaç Yıl Oldu?
Contayı aldım alalı hiç baktırmadım 3 yıl oldu ama tüp beynim baya eski ömrünü tamamlamıs galiba regülatör den olabilir kapaktan da olabilir tam bilmiyorum 🤷‍♂️
Eğer Devamlı Yapıyorsa Lpgnin Giriş Çıkışlarına Tıpa Koy Sonra Tekrar Bak.Yani Regulatör Mü Değil Mi Diye Anlamanın En İyi Yolu Bu.Eğer Tamir Kiti Varsa Regulatörü Tamire Ver Bir 5 10 Yıl Daha Kullan.Bizim Araç Fabrika Çıkışı Lpgli Allah Bilir En Son Ne Zaman Değişti 12 Yıldır Bizde Hiç Ellenmedi Smile Biraz Şans İşi Aslında.
Aynen dediğin gibi biraz şans dedigin gibi yapacam enjeksiyon lambasında dediğini uyguladım hava filtresinin altındaki sensörün fişi çıkmış suan enjeksiyon lambam yanmıyor
Sensörün İçindeki Plastik Slikon Yokmuydu Durduk Yere Çıkmaması Gerekiyor
(03.07.2020, 22:52)DarkredBlue61 yazdı: [ -> ]Eğer Devamlı Yapıyorsa Lpgnin Giriş Çıkışlarına Tıpa Koy Sonra Tekrar Bak.Yani Regulatör Mü Değil Mi Diye Anlamanın En İyi Yolu Bu.Eğer Tamir Kiti Varsa Regulatörü Tamire Ver Bir 5 10 Yıl Daha Kullan.Bizim Araç Fabrika Çıkışı Lpgli Allah Bilir En Son Ne Zaman Değişti 12 Yıldır Bizde Hiç Ellenmedi Smile Biraz Şans İşi Aslında.

Sn Ahmet bey size katılıyorum. Kartal'ı ilk aldığımda üzerinde BRC AT90E regülatör vardı. Oldukça eski idi. Bir süre kullandım bir/iki patlatma haricinde bir sorun yaşamadım. Daha sonra LPG sistemini komple yeniledim ve Atiker'in AKL modelini taktırdım.

Sistemi değiştireli 1 yılı geçti, ne gaz ayarı yaptırdım, ne de başka bir şey. Yaz/kış sabah tek marşta çalışıyor. Çekişi benim kullanım karakterime uygun olarak yeterli. Yakıt tüketimi ideal sınırlarda. 

Oysa gerek kullanıcı yorumları, gerekse şikayetvar sitesine yazılan yorumlar bu markadan uzak durulması kanaatini oluşturuyor. Sanıyorum LPG regülatöründen çok şey bekliyoruz. Oysa regülatör takım sistem içindeki aktif elemanlardan bir tanesi. 

Gaz alınan istasyon, gaz filtresi, hava filtresi, karbüratör ayar ve temizliği, bujiler, buji kabloları, distribütör bakımı, kapak ve tevzi makara bakımı, buji kablo bakımı, bobinin bakımı gibi bir çok eleman bu sistemin sağlıklı çalışması için ortak görev alıyor. ECU'lu araçlarda sisteme özgü sensör bakımları var.

Ör; LPG regülatörünü bir nedenden dolayı değiştiriyoruz. Peki regülatör ile nerede ise aynı tarihte takılıp ekonomik ömrünü tamamlayan ve hayati önem arz eden kesici valfleri depodan regülatöre kadar kontrol ediyor, değişimi gerekiyorsa değiştiriyor muyuz? 

Ezcümle; Araçlarımızda sorun olduğunda arıza spesifik olsa dahi, bu arıza nedeni ile sistemi bütün olarak fiziksel olmasa da güvenlik ve istatistik açısından görsel bakımdan geçirmek, varsa diğer ara elemanlarında değişimini gerçekleştirmek sistemin güvenli ve sağlıklı çalışması adına elzemdir.
(03.07.2020, 22:52)DarkredBlue61 yazdı: [ -> ]Eğer Tamir Kiti Varsa Regulatörü Tamire Ver Bir 5 10 Yıl Daha Kullan.

En baba beyin o kadar gitmiyor artık (10yıl).Bir de bunu brc gibi kaliteli beyinler için tavsiye ederim tutupta piyasanın uygun yollu beyinleri için yapınca daha da içinden çıkılmaz bir hal alabiliyor tamamen zar atmak oluyor değecek birşey değil tamir kiti 80 lira işçilik verse atıyorum 50 lira e zaten sıfır mimgas beyin 150 lira hiç sıkıntı çektiğine değmez
Sayfalar: 1 2