Tofas Team

Tam Versiyon: lpg çok yakıyor
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4
öncelikle herkese selamün aleyküm aracımı aldığımdan beri lpg göstergesi kırmızı gösteriyordu kabloları kesikmiş yeni kablo çekildi ancak ondan sonra aracım çok yakmaya başladı acaba neden olmuştur yardımcı olursanız sevinirim.
Birbiriyle bağlantılı bir durum değil tesadüf olmuştur
peki gaz ayarı yaptırsam düzelirmi
Ellenmediyse ayarla oynamakta doğru değil ama hava filtresiyle bujileri değiştirip deneyebilirsin
Bujiler yeni değişti hava filtresi değişmedi
(02.07.2020, 22:10)Şzsnm yazdı: [ -> ]Bujiler yeni değişti hava filtresi değişmedi

Sn Şzsnm yakıt tüketimine direkt etki eden bir çok neden var. Kavrama sisteminden ateşleme+yakıt/hava sistemine, lastik basınç ayarlarından kullanım karakterine, periyodik bakımdan aktarma organlarına kadar bir çok parametre yakıt tüketiminizi etkileyecektir.

LPG'li araçlarda yakıt tüketimini artıran en önemli unsur (genel olarak) ateşleme sistemi bakım eksikliği+ayarsız regülatördür. 

Sırası ile; 
1-) Varsa LPG filtresi ve hava fitresi kontrol edilmelidir.
2-) Buji tırnak aralıkları + buji elektrotlarının durumu kontrol edilmelidir.
3-) Distribütör kapağı+tevzi makarası kontrol edilmelidir.
4-) Buji kabloları kontrol edilmeli, mümkünse multimetre ile direnç oranları, kaçak durumu tespit edilmelidir.
5-) Karbüratör kontrol edilmelidir.
6-) Debriyaj baskı/balata durumu kontrol edilmelidir.
7-) Debriyaj teli kontrol edilmelidir.
8-) Periyodik yağ bakımı kontrol edilmelidir.

Ek olarak; LPG beyni (regülatör) eski, bakımsız ve ayarsız ise aracın LPG tüketimi artacaktır. Kullandığımız LPG'nin markası dahi tüketim değerlerini kısmen de olsa etkilemektedir. Kullanmış olduğumuz LPG sistemi genel olarak mekanik üzerine kurgulanmıştır. Kablo değişimi yakıt tüketimini artıracak bir unsur değildir. Ancak LPG anahtarı bir nedenden dolayı yanlış gösterim de yapabilir.
Kablodan olmayacağını zaten bende biliyorum ama aklıma ilk o geldi sonra bujileri degiştiğim geldi buji değiştikten sonra gaz ayarı istermi araba
(02.07.2020, 23:25)Şzsnm yazdı: [ -> ]Kablodan olmayacağını zaten bende biliyorum ama aklıma ilk o geldi sonra bujileri degiştiğim geldi buji değiştikten sonra gaz ayarı istermi araba

Sn Şzsnm aracımın periyodik bakımını yaptırdım. Buji, buji kabloları, bobin kablosu, distribütör kapağı, tevzi makarası, yağ, yağ filtresi ve hava fitresi değiştirildi. Gaz ayarı yapılmadı, ancak yakıt tüketim değerinde artma olmadığı gibi, aksine düşüş oldu. Bugün uzun yolda 28 kuruş/Km yakıt tüketim değeri yakaladım. Sizin aracınızın teknik değerlerini bilemiyorum. LPG servisinden detaylı bilgi almanız daha doğru olacaktır.
@mesdogru abicim kuruş hesabi yanlış cunku lpgye zam geldiginde senin aracinin yakiti ayni olsa bile odeyecegin para fazla olur oda cok yakiyor hissi verir veya indirim geldigindede tam tersi. Litre hesabi yapmalisin ortalama 11/12 litre yakit tuketimi idealdir.
(02.07.2020, 23:34)VolkanGürsoy yazdı: [ -> ]@mesdogru abicim kuruş hesabi yanlış cunku lpgye zam geldiginde senin aracinin yakiti ayni olsa bile odeyecegin para fazla olur oda cok yakiyor hissi verir veya indirim geldigindede tam tersi. Litre hesabi yapmalisin ortalama 11/12 litre yakit tuketimi idealdir.

Sn Volkan bey haklısınız. Litre hesabı da yaptım. Uzun yolda 100 Km/9.25 litre gaz tüketimim oluyor. Bu değerleri 410 Km'lik İstanbul - Çanakkale/Küçükkuyu rotasında yakalıyorum. Hızım ortalama 80 Km/saat. Aracım genel olarak; Gidiş 4 yetişkin+ bagaj tam olarak dolu.  Dönüş 2 kişi + bagaj boş. 

Şehir içi trafik yoğunluğu belirsiz olduğundan dolayı detaylı hesaplama yapmıyorum. Ancak genel olarak şehir içi 12/15 litre arası tüketim oluyor.
Sayfalar: 1 2 3 4