Tofas Team

Tam Versiyon: Hararet
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Merhabalar, araç 110 da fan açıyor ve hararet göstergesi tam düşmeden kapanıyor fan. Önceden 80 km/h ile giderken hararet 70 de olurdu ama şu anda 90 da. Ve hemen 90 a çıkıyor. Yoğun trafikte ya da köy yollarında direkt 100-110 oluyor fan 95 te filan açmıyor. Conta değiştik, kapağı taşlattık, termostat değiştirdik, tüp beyni değiştirdik be yaptıysak bir sonuç alamadık. 6 yıllık arabamdan soğudum 1 ayda. Allah aşkına bana akıl verin. 
[Resim: 7-A72-FD2-B-7-A64-4184-8-CD2-A838-DFD7-E753.jpg]
Peki radyatör değiştin mi ?
Hayır radyatörü değiştirmedim. Ve sorunun kaynağı o değilse de maddi olarak çok zor duruma düşerim. Zaten 10 günde aşırı harcama yaptım. Eğer radyatörde sıkıntı varsa değişmeden anlamamızın yolu var mıdır?
Aracın Soğutma Sistemindeki Hortumlarda Şişlik Filan Var Mı? Sistemde Hava Olma İhtimali Var.Bu İş Eksantirikten Yanlış Montaja KAdar Gidebilir.Normalde Dediğiniz Gibi Araç 60 70 Km Hızda Giderken Hararet 70 80 Derecede Kalmalı.
@Seyforeyizz Ucuzdan başla o zaman sen bi gösterge müşürünü değiştir 2. bujinin az üstünde duruyor belki yanlış gösterme vardır.Hortumlarda şişlik oluyorsa hava yapıyor olabilir onun içinde radyatör kapağındaki sibop mekanizmasını sök kapağın radyatöre giren ağız kısmında U şeklinde bir sekman var onu söküyorsun içinden bir pul bir küçük yay düşüyor o şekilde boş takıyorsun kapağı bunu dene bi de.Radyatör konusunda da bir radyatörcü bulup göstermekte fayda var
Hortumlarda şişlik yok sanırım. Baktım az önce, bir anormallik yoktu. Tüp beynini yaptırırken havası alındı dün.  Devirdaim pompasından olabilir mi sıkıntısı? Cuma günü de radyatörü göstereceğim.
Hava sıcak hava
Devirdaim sıkıntısı olsa lpg beyni karlanırdı
Birde eksozcuya göster bunu
Şimdi şöyle bir durum var 95 te fan açmiyorsa aracin 100 110 olmasi normal fan acmasi gerekir ki soğusun bu durumda ya fan müşuru bozuk geç açıyor yada gösterge müşüru bozuk yanlış gösteriyor en ucuzu bunlar sen neden en pahalilardan başladın yada ustalar o sekil denedi
Ucuzdan pahalıya;
Gösterge sökülüp şase takviyesi yapılır.
Motor bloğundaki hararet müşürü değişir.
Fan müşürü YAZLIK müşür takılır. 85 civarı fan açar.
Sayfalar: 1 2