Tofas Team

Tam Versiyon: Doğan Kapı döşemesi değişimi (Resimli)
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
Belki birçoğumuzun bildiği hatta birkaç kez uyguladığı kapı döşemeleri değişimi hakkında bilgisi olmayan arkadaşlara yardımcı olmak için resimli anlatım yapacağım.Aslında çok basit ve kısa sürede yapılan bir işlem ancak benim gibi 2 vida takıp 1 sigara yakıyorsanız 4 saatte bitiyorBlush

Resimler arasına yorum yapmaktansa önce burada anlatıp sonra resimleri inceleyebilirsiniz.

Bildiğiniz gibi kapı döşemelerimiz tam bir fason üretimSmileHemen kirleniyor ve sarkmalar oluşuyor.Geçenlerde sahibinden.com da 55 TL ye bulduğum döşemelerin aynısını sanayii de 35 TL ye bulunca hemen kaptım.

Gelelim işlemlere;

Arkadaşlar ilk resimde göstermiş olduğum ''A,B,C'' Bölümlerindeki kapı açma kolu,kol dayanağı,hoparlörün bulunduğu cepliği söküyoruz.

İkinci resimde ise eski döşemelerimizdeki deliklerin aynısını yeni döşememize de bıçak yardımıyla açıyoruz(Burada dikkat etmeniz gereken şey, fazla büyük delikler açmamak.Delik fazla büyük olursa kapıya monte ettiğinzde yırtık gibi gözükebilir)

Eski döşememizi çıkartıyoruz ve yenisini takıyoruz.Yenisini takarken önce kapı açma kolunu döşememize geçiriyoruz..Sonrasında ise diğer ''A,B,C'' bileşenlerimizi monte ediyoruz..Bu arada kapı açma kolunun sadece çerçevesini çıkartacaksınız. İşte resimler;

[Resim: img0305yu.jpg]
[Resim: img0308jt.jpg]
[Resim: img0303fq.jpg]
[Resim: img0306lj.jpg]
[Resim: img0312de.jpg]
[Resim: img0310df.jpg]
[Resim: img0309jv.jpg]
[Resim: img0307wo.jpg]
çok güzel ve hoş olmuş..
bende bu döşemeleri değiştirecemde arka kapıları nasıl yapacağımı bilmiyorum döşemenin alt tarafını kapıya nasıl motelicez?
Güzel olmus güle güle kullanın... önceden uygulamayan arkdaslara örnek oldu.
(30.08.2012, 16:02)lionel_mehmet yazdı: [ -> ]bende bu döşemeleri değiştirecemde arka kapıları nasıl yapacağımı bilmiyorum döşemenin alt tarafını kapıya nasıl motelicez?

Hocam alt tarafında döşemeye takılan klipsler var.O klipsleri kapıya bastırarak monte edeceksiniz.Döşemenizi çıkarttığınızda nasıl yapacağınızı anlayacaksınız zaten.
Güzel olmuş, başka renk vs yok muydu? tek desen mi bu
Benim döeşemeler aldığımda o plastik olanlardandı gittim sanayiye 35 lira mıydı neydi kumaşlı olanı şahin için aldım taktım şimdilerde de söküp hafif kabartmalı suni deri veya koltuk rengi bi kumaşla döşemeyi düşünüyorum ama uygun bi kumaş hala bulamadım : )
Aklımda koltuk kılıflarını değiştirmek de var ama yapabilirmiyim bilmiyorum.En azından tek kişi yapmak zor olacaktır diye düşünüyorum.

(30.08.2012, 17:12)B.TT.L yazdı: [ -> ]Güzel olmuş, başka renk vs yok muydu? tek desen mi bu

2 tane vardı.Biri eski söktüğüm döşemenin aynısı diğeri de buydu.Bu renk güzel olur diye tahmin ettim gerçekten de diğerine göre çok daha iyi oldu.
güzel hayırlı ola
Hayırlı olsun açmış arabayı baya yalnız yöntemin yanlış olmuş işi bitirince sigara içecem diye alıştırsaydın kendini on dakkada biterdi Big Grin
Sayfalar: 1 2 3