Tofas Team

Tam Versiyon: muayene, lpg ve plaka değiştirme
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Arkadaşlar aracımı istanbuldan aldım ben ankarada ikamet ediyorum. Şimdi bu araca lpg taktırdım bunu ruhsata işletmek zorundayım hazır ruhsatı yenilicem bide plakayı değiştirmek istiyorum bunları aynı anda nasıl yapabiliriz ha bide aracın muayeneside yok onuda aradan çıkaralım istiyorum kafam çok karışık bu konuda yapacaklarımı sırasıyla anlatabilecek bi babayiğit var mı?
LPG yi işletmek için önce projesi felan olması gerekiyor daha sonra emniyete sonra zaten sızdırmazlık ve tekrar muayene oluyo araç yada bu emniyete gitme olayı kalkmısta olabilir. Direk olarak projeyle sızdırmazlıga gidip ordan muanyene. plaka hakkında bilgim yok..
Plaka sadece satışta değişir Big Grin benim araba 06 kaldı Samsun da olmama rağmen, babam bana satacakmış değişmek için biz de umursamadık pek. Araca önce lpg işleteceksin projesi vs sonra muayeneye götüreceksin. Lpg den sonra muayene olacak yoksa tekrar yollarlar seni.
lpg için ruhsatı zaten yenilicem sonra bide plaka değiştirmek için mi ruhsatı yenilicem. serkan plaka sadece satışta yenilenmez ben arabamı ilanda buldum istanbuldan aldım ankarada oturduğum için mutlaka bi yolu vardır.
satışta değişecegini sanmıyorum bizi burda bi abi var alım satım yapıyo plakayı aldıktan baya bi süre sonra değiştiriyo satacagı zamana yakın yani
Yok, biz de araştırdık hatta Trafiğe gidip memur a sordum, arabanın satışı gerekli baban sana satsın dedi. 55 yapamadık arabayı. Satışta noter sana plaka değişecek mi dediğinde evet diyeceksin ve sonra değiştireceksin yoksa kafana göre plaka değişemiyorsun.

Hatta nette okuduğum bi haberde adam araba alıyor İstanbul plaka yapacak aracı ve araca sistem yeni plakayı 34 SIC ... diye veriyor, adam yalvarıyor memura değiştir bunu diye ama maalesef. Adam aracı kardeşine satıyor ve yeni plaka çıkıyor eli ayağı düzgün. İyi masraf ettim plakaya lanet olsun diyordu Big Grin
aslında plakayı değiştirmek için normal olanı ve kolay olanı arabayı alırken notere plakayı değiştirmek istiyorum demek ama ben bunu yapmadım.
Mustafa senin dediğin şu oluyor:
Adam aracı alıyor satmak için ve notere diyor ki plakayı değişeceğim, aracın plaka bekliyor zaten onun da belli bi süresi var değişmek için. O süre içinde aracı başkasına satmayı başarırsa plaka masrafından kurtulmuş oluyor, direkt yeni sahibi üzerinden yapılıyor işlemler
serkan eskidendi aracı başkasına satıp geri almak sen ne zaman uğraştın bu işlerle?
5 ay olmadı daha, biz de sigorta muayene aynı anda bitiyor diye değişelim plakayı 55 plakanın sigortası daha ucuz oluyo dedik ama yemedi.
Sayfalar: 1 2