Tofas Team

Tam Versiyon: Akü siyah ışık
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Abilerim kardeşlerim size bir sorum var arabamı 5 gündür kullanmıyorum arabamda alarm da var akünün ışıgı yeşilden siyah olmuş herhangi bir sorun olurmu ?
Marş bastın mı?
Ben kaçak testi yapıp kaçağı buldum şuan kaçak yok ama uzun süre marş basmazsam benim aküde siyah oluyor , kaçak testi yap yoksa marş basmada sorun yok az turlayınca yeşil olıyosa sorun olmaz
Marş saglam basiyor akü yeni 1 ay oldu alalı ondan merak ettim birden siyah görünce
1 ayda olduysa iyide bir marka ise kaçak testi yapabilirsin youtubede anlatımı mevcut
Sn yasin0678 aküler belirli aralıklarla şarj edilmediğinde deşarj olurlar. Uzun süreli deşarja ise derin deşarj denir. Akü üzerinde bulunan indikatörün renginden şarj durumu takip edilebilir. Akü'nün indikatörü tek bir bloğun enerji seviyesini gösterdiği için indikatör arızası durumunda yanlış ikaz da verebilir.

Akü voltajını multimetre ile ölçebilirsiniz. 12.5 volt ideal şarj durumunu gösterir. 12-11 volt arası şarj durumunda araç marş basmayabilir. Bu durumda akü redresör şarj cihazı ile şarj edilmelidir.
11 volt ve altı durumlarda marş basılamayacağı gibi derin deşarj durumu+sülfatlaşma ortaya çıkabilir. 

Akü'nün deşarj ya da derin deşarj durumunda genel olarak 2 sorun ortaya çıkar.

1-) Marş anında yeterli güç olmadığından araç çalışmayacaktır.
2-) Akü'nün suyunda bulunan sülfat iyonları bloklara yapışacak, blok üzerinde sülfat katmanı oluşturarak şarj alımını engelleyecektir (sülfatlaşma)

Çözüm; 

1-) Akü belirli aralıklar ile düzenli olarak araçtaki şarj dinamosunun çıkış voltajına (14.4 volt) uygun olarak şarj edilmelidir (redresör şarjı). Bunun için ya aracın her gün düzenli olarak çalıştırılarak şarj değerlerinin aynı seviyede tutulması sağlanmalı, ya da 12 volt 6 amper gücünde harici redresör şarj cihazına bağlanarak şarj edilmesi gereklidir. 

2-) Sülfatlaşma gerçekleşen akü desülfatör aracılığı ile şarj edilir (100 Volt=1 ya da 2 Amper). Bu işlem %100 çözüm olmamakla birlikte yüksek oranda olumlu sonuç vermektedir. Desülfe işlemi ile, yüksek voltaj ile blok üzerinde oluşan sülfat katmanlarının çözülerek blokların şarj tutması amaçlanmaktadır. Gerek redresör şarjı gerekse desülfe işlemi aküdeki kısa devre, blok arızası kaynaklı sorunlara çözüm olmamaktadır.
o sorun bendede oldu yeni akü siyah ışık yakmıştı ne zaman dinamoyu değiştim şuan hep yeşil ses sistemi sisler açık sıkıntı yok çok şükür.
Orjinal şarj dinamosu düşük amperli olduğundan biraz uzun sürede şarj ediyor ama akü ışığına takılma ben aldığımın 1. Haftası 3 gün yatınca siyah olduğunu biraz gezince yeşile döndüğünü gördüm
Aracinda müzik tesisati varmi
(22.06.2020, 21:55)VolkanGürsoy yazdı: [ -> ]Aracinda müzik tesisati varmi

hayır ses sistemi yok ama alarm var
Sayfalar: 1 2