Tofas Team

Tam Versiyon: Göstergede pırpır ve rölanti düşmesi.
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Cümleten selamun aleyküm hayırlı geceler arkadaşlar. Şimdi arabayı parkettik sonra farkettim camları kapatırken gösterge pırpır ediyor ve rölanti düşüyor. Sebebi ne olabilir sizce?
Kardeşim merhaba. Bn böyle cam kapatırken göstergede ki hararetin 130 olması ve rölanti düşmesi yaşadım. Sağ farın oradaki akü şase yerine kalın kablo bağladı elektrikçi. Bu kablo bnm kablodan ince idi ama yeniydi. Ayrıca bn orayı zımpara yaptim. Çünkü daha önce boyamistim motor içini.

Marş dinamosu + kablo civatasi sıkarken anahtar kasaya degmisti ve kıvılcım olmuştu. Kutup başı sokmemistim. Elektrikci sağ farın oradan arttırmış dedi. Aslında yerinde duruyor ama kablo mu kararıyor, yoksa 13 Luk cıvata altında yanık mi oluyor bilmiyorum.

Farları aç. Kalın bir kablonun uçlarını akü (-) kutup başına ve kuleye değdir. Far ışık şiddeti artarsa, akü şase alamıyor demektir :ok
@erdem2680 tamamdır abi teşekkür ederim deneyeceğim.
Kutup Başlarına Baktın Mı? Yüksek Devirde Filan Ne Durumda Araç.Şarj Dinamosu Ne Durumda? Göstergede Altarnatör Işığı Filan Yakıyor Mu?
Alternatör ışığı veya başka hiç bir ışık yanmıyor o dediğin yerlere bakmadım daha dün gece farkettim buradan aldığım bilgiler doğrultusunda bakacağım artık.
Orjinalinde otomatik cam tesisatının siyah yani şase kablosu nereye bağlı bilmiyorum ama kapıdan içeri giren tesisatı arala siyah kabloyu bul takip et onda gevşeklik oksit v.s var mı bi bak
Aynı şekilde tabloda da ampullerden kaynaklı bir gevşeklik ya da tam şase alamama olduğunda böyle herşeyden etkileniyor
@Falcon417 tamam abi teşekkür ederim bir bakayım