Tofas Team

Tam Versiyon: Rektifiye - Rodaj
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
Arkadaşlar aracı bi fırsatını bulunca rektifiye ettireceğim. Sadece motor rektifiye yapan şirketlere yaptıracam.
Sıfır arabalara fabrikada rodaj işlemi yapılıyor biliyorsunuz. Yani motor belli bir süre açılıyor çalıştırılıyor. Bizim araçların motorlarında bu işlem yapılmış değil diye biliyorum.
Rektifiyeden sonra rodaj yapılıyormu yada böyle bir işlem varmı bilen duyan?

Kendi sorumun cevabı:

-motorlarin ilk defa kullanildiginda belli bi sure fazla isitmadan ve zorlamadan calistirilmasi. piston ve silindirlerin birbirine daha bi uyumlu calismasini saglar. yanlis rodaj arabada guc kaybina yol acabilir ilerleyen zamanlarda.

-yeni alınan ya da motoru sıfırlanmış arabalarda motorun acılması amacıyla aracı belirli bir sure motora yuklenmeden kullanma durumu. biraz sabır istese de onemlidir.

Yeni bir araba veya yenilenen motorun mekanik parçalırının birbirine alışması için 1500-2500 km boyunca 3000 deviri geçmeden ancak sabit devirde de kullanmadan sakin ve yavaş kullanma işlemi..

Zaten sıfır arabalarda 5-1500 km sonra arabanın fabrika performans ve yakıt değerlerine ulaştığını gözönünde bulundurursak rodaj gereklidir.
[Resim: navigate_right_48.png]Konu "Genel Araç Bilgi Bölümüne" Taşınmıştır[Resim: navigate_right_48.png]

Bizim araçlarda rodaj sanki 1000kmydi yanlışmı hatırlıyorum 1500/2500 çok gibi
Big GrinHuhBlushBlushBlushBig GrinBig Grin
Valla ben aracı komple rektefe ettirdim, şuan zaten 1500 lü kmlerde ama ben anasını ağlattım ConfusedEekDisgusting bırak sakin düşük ve sabit devirlerde kullanmayı, 3-4 bin devri görmeden vites geçmem, şöyle uygun ve geniş göbek ve sokak çıkışı yakaladımmı dayanamam ufaktan yanlarım :u :u acaba benim motor ne alemde Blush
Senin motor için el fatiha Big Grin
Valla 200 KM de sübap ayarı bozduysam var bende birşeyler, gittim dibine kadar sıkışmış sübaplar Big Grin
Üst kapağa bişey etmediysen iyi yaptırırsan subap ayarından sonra düz gitmezsin hiç köşeye ihtiyacın olmaz ölümüne yan yan gidersin Big Grin
Yok abi okadarda hayvan değilim Big Grin param olmadığı için yaptırmadım ayar, en kısa zamanda sağlam bir sübap ayarı ve gaz ayarına girecem, sonrası Allah kerim Smile
Rodajda oldukça sakin kullanmak gerek anlaşılan. Metal parçalar yeni düzene alışana kadar..
Haybeyede rektefiye yaptırma yalnız motorun kompresyonunu ölçtür düşükse yaptır
Sayfalar: 1 2 3