Tofas Team

Tam Versiyon: İ.e rölanti ayar tutmuyor
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Rölanti şuan çok düşük arkadaşlar benzin de nerdeyse stop edecek ışıkda stop ettiğide oluyor lpg de o kadar değil ama yine düşük bir bir süre sonra lpg de rölanti artıyor bu seferde biraz yüksek çalışıyor rölanti.
bende tavsiye üzerine aküyü söküp 15 dk bekledim rölanti düzeldi benzinde kullandım bir süre arada bir ayağımı gazdan çekince kerkiniyor du araç yakıt bitiyor gibi tekliyordu hafif gaza dokunup çekince düzeliyor asıl sorun ise gazda kullanmaya başlayınca yine başa dönüyorum rölanti tekrar düşüyor mikser yeni değişti gaz beyni akü ve map sensörü bir kaç ay önce değişti.
şuan şantiyede olduğum için pek vaktim yok fazlada kurcalatmadan nasıl çözerim bu sorunu?
Rolanti Motoru Gİbi.Diğer İhtimaller Motor Isı Sensörü Olabilir.Map Sensörüde Olabilir Ama Resetleyince Düzeldi Diyorsan Bir İhtimal Map Sensörünün Vakum Borusunda Sorun Olabilir Diğer Türlü Map Sensörünü Es Geçebilirsin O Zaman.Tabi Orjinal İse Taktıgın.Manifoltu Söküp Rolanti Motorunu Temizle Olmadı
Benimde ozellikle gazda araba rolantideyken rolanti 10 civarlarindan bir anda dusup 10 a geri aliyordu. Hatta isiklarda beklerken stop etmeye baslamisti bu yuzden. Potansiyometre ( gaz pedal konum sensoru) Ve rolanti motorunu degistirdim sorun kalmadi. Ikisinden basla derim degistirmeye.
Map sensörü orjinal rölanti motorunu sökemedim vidalar alyan ile açılıyor sanırım o an yoktu öylece kaldı işe gelincede uğraşamadım map sensör hortumu parçacılarda bulunurmu yoksa zor bulunan bişimi geçen hava kazanı kapağını tutan tırnaklardan alıcaktım 4 dükkan gezdim 3 adet zor buldum :P
@kucuktur  Kafanıza Göre Sensör Değiştirmeyin Astarını Geçer O Şekilde.Senin ki Daha Çok Ecu Sıfırlama İle Düzelecek Birşeymiş Gibi Duruyordu.Eskilerini ATmadın inşallah?

@Bluesoul  Senin ki daha Çok Rolanti Motorundan Bence.Sökmesi Dert Onun Fabrika Geri Vermesin Vidalar Diye İlaç Sıkıp Öyle Takıyor Yerine Haliyle Sökerken KEsiyorlar Vidaları veya Direk Tornaya Big Grin Hiç Olmadı Sökebilirsen Rolanti Motorunun Fişini Sök ve Öyle Dene.Tabi Bunları Ecu yu Sıfırlayıp Yap.Motor Isındıkdan Sonra Yaparsan daha İyi Olur Çünkü Soğukken Stop Edebilir Araç.
En az 3 defa ecu sifirladim sorun aynen devam etti. Dedigim iki sensoru degistirince problem kalmadi.

Ayni zamanda isin ehli birine gotur degistirsin benimkilerini parcalarini aldim elektrikciye goturkdum ole degistirdik. Yoksa vidalar zor donuyor kirilirsa is uzar masraf artar
http://streamable.com/lfr1zg
rölanti benzinde bu şekilde rölanti motorunun fişini çekip ecu sıfırlama yapıcam

http://streamable.com/ju3fes
ecu resetinden sonra daha öncede söylediğim gibi düzeliyor.
Tabi benzinde kullandığım sürece gazda kullanıp tekrar benzine geçtiğimde benzinde rölanti düşüyor şuan rölanti motoru fişi takılı değil işimden dolayı aracı kullanamıyorum müsait bir zamanda gazda kullanıp tekrar benzinde deniyecem sormak istediğim aynı şey olursa ne yapmalıyım yani rölanti motoru çalılırken ve çalışmazken aynı sonucu aşırsam sorun nerdedir?