Tofas Team

Tam Versiyon: Depo kapağından benzin akması
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Selam Aleyküm arkadaşlar arabanın benzin deposu fule yakın yolda giderken benzin kokusu geldi kontrol ettim motor bölümünde falan birşey yok bagajda da yok depo girişine baktım ve yolda giderken baya bi benzin akmış bu benzin virajlara sert girdiğimden eğimle mi akıyordur yoksa havalandırma hortumundan mı geliyor. Mita marka yeni kapak aldım ondada aynı şekilde yine sızdırmış. En kötü olanıda benzin boyaya zarar vermiş mat bir görüntü oluştu komple çamurlukta o kadar yıkadım geçmedi pasta cilada fayda etmedi. 2000-3000 lik sulu zımparayla bir denesem ne olur sizce? Gün içinde çamurluğun fotosunu atarım.
Benzin depo borunuz plastikte metale çevirip ince diş yapmalısınız

Benzini tinerle çıkarmalısınız eğer matlık decam ediyorsa pasta ve cila yaptırmalısınız
@Tofaş çı tolga depoo borusu metal. Eski kapağın lastik contasınıda yeni kapağa taktım şuan akıtmayı kesti ama biraz benzinde kullandım benzin seviyesi aşağı indiğinden mi kesti bilmiyorum.
@Falcon417 bu konu ile ilgili az önce fark ettim benim araba gazda çalışırken benzin filtresinden kabarcıklar çıkıyor gazdaykende mi devirdaim yapıyor acaba bu normal mi?
Benzin otomatiği sürekli benzini çekiyor zaten ama sadece benzin kesicisinden dolayı karbüratöre gitmiyor.
Mehmet eminin dediği gibi  aynen
@ozturk46 depodaki benzin devirdaim mi oluyor sürekli benim hava hortumunun depo kapağının tarafından benzini akıtıyor dışırı yeni kapak aldım yine aynı virajlarda araba sağa doğru meyillenince akıtıyor.
Abi şöyle sistem deponun gelişi karbüratöre bağlı araç benzindeyken depodan geliyor karbüratör ihtiyacını alıyor geri kalan depoya gidiyor ama lpg deyken gitmiyor depoya çünkü geri dönüş karbüratörde kesici ise gelişi kapatıyor.
Benzin akan yeri fotoğraflayabilirsen daha iyi yardımcı olabilirim abi
@ozturk46 depo kapağından laportaya akıyor dışarıya yeni kapak aldım taktım yine akıttı depo fullken yaptı bunu bende benzini biraz harcayım dedim şuan yarım depodan biraz yukarıda benzin var yine akıtmış virajlara hızlı girince mi borudan gelip sızıyor yoksa borunun ucundaki hava hortumundan mu geliyor çözemedim.
Abi tahminimce senin deponun havalandırması tıkalı veya kapalı aracın sağ arka kısmında tamponun içinde deponun havalandırma hortumu var zaten oraya eğildiğinde benzin kokusu geliyor oraya eğilip bakabilirsin.Ora kapalıysa benzin kapaktan zorlayıp akıyordur.