Tofas Team

Tam Versiyon: Hava kazanı ve karbüratör
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Selamın aleyküm.Aracım 88 model Şahin.Benim sorunum şu:Hava kazanının arka girişini kapatmama rağmen öndeki girişi elimle kapatınca araba stop etmiyor aksine rolanti yükseliyor ve rolanti çok dalgalanıyor.Bu hava alma olayını nasıl çözerim?Ayrıca resimde işaretlediğim yer nedir?Bende ortadaki düz tornavidayla açılan vida yok bu vidayı nasıl bulurum?Bunun rolantiye etkisi var mıdır? Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler.
[Resim: 6883-F586-7-FE0-4721-97-A8-27-ABC449-FBBB.jpg]
Orası otomatik jiklenin diyaframı vidasının olmamasıda sorun değil
Kazanın hava alabileceği bir delik yok normalde ama mikserin hortumunun geçtiği yer ya da yağ kapağına uzanan havalandırma hortumu buralardan kaçak yapıyor olabilir resim atma şansın var mı ?
Abi yarın çekip yüklerim fotoğraf.Bu otomatik jiklenin ayar vidası hangisi oluyor? Jikle gayet güzel çalışıyordu.Karbüratörden benzin kaçırıyordu söküldü tamir edilip toplandı.Şimdi jikle çalışmıyor.Birde abi işaretlediğim yerin tam solundaki yerde kelebek var onun görevi nedir?
O düşen vidadan sebep çalışmıyor olabilir jiklenin ayar vidası işaretlediğin yerine arkasında ince hortumlar giren parçanın yani jiklenin arka tarafında gaz teline bağlı olan ucu jiklenin içine giren vida ama bu vida devir ayarı yapıyor sadece
Dediğin kelebeği anlamadım