Tofas Team

Tam Versiyon: Vitese zor geçme sorunu
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Herkese iyi geceler sorum şu 1990 model Doğan L aracım vitese zor geçiyor özellikle 1den 2ye almak çok zor ve inceden tak diye bir ses geliyor genellikle 5 ve 4 vites hariç vitesler zor geçiyor beni çok yoruyor yardımcı olursanız sevinirim herkese teşekkürler..
Baskı balata baktırdın mı
Baskı balata bitmeye yakın acaba dişliden olabilirmi

Bazen vitesden attığıda oluyor
Debriyajın üstten kavrıyor olabilir kendin ayarlayabilirsin youtubede videoları var bir kaç tane.
Ustam debriyaj tam ayarında şanzımanlamı alakalı yoksa baskı balata bitmeye yakın olduğundanmıdır?
1 3 ve 2 4 uncu viterlerin sekromenclerinde sıkıntı olabilir.. Baski balata olsa muhtemelen her viteste yapar rampa yukari kalkis yaptiginda titreme en ustte kavrama yapiyorsa baska balatada degis ama dediğim gibi onlari yapmiyorsa sekromenc dislilerinden yapar..
Vitesten atma problemin varsa şanzuman inecek içini iyi bir şanzumancıya yaptırcan. baskı balatayıda değiştirirsin şanzumanı indirince. baskı balatanın orjinal valeo marka takılmasını öneririm
Aynı sorunu ben de yaşıyorum. Ama benimki hava soğukken zor geçiyor 2. Vitese ve gırç diye bir ses geliyor. Bu durumu yaşamamak için hava soğukken, araç ısınana kadar vitese daha yavaş takıyorum.
Bizim arabanın da baskı balatası bitmek üzere. Debriyaj çok yukarıda kavrıyor. Eğer sizinki de böyleyse baskı balatanıza baktırmanızda fayda var.
Bende geri vitese geçerken basıp takıyoruz ya orada bazen lap diye geçiyor bazen geçmiyor  Cool fazla dert değil ama neden acaba
(28.04.2020, 12:38)mmert34 yazdı: [ -> ]Bende geri vitese geçerken basıp takıyoruz ya orada bazen lap diye geçiyor bazen geçmiyor  Cool fazla dert değil ama neden acaba

Valla bu bütün tofaşlarda böyle galiba. Çevremdeki tofaş sahibi olanlarda da var bu sorun. Geçmediği zaman debriyaja iki defa basıp takarsan sorunsuz geçer.
Sayfalar: 1 2