Tofas Team

Tam Versiyon: Tampona davlumbaza sıçrayan pütür
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Arkadaşlar merhaba.ön davlumbaz içinde,arka tampon kenarında ve arka marşpiyellerde pütür sıçraması var.Yoldan gelen zift değil yanlız.Benzin mazot gazyağı etki etmiyor.Üstübüyle bezle süngerle ovaladım çıkmıyor.Zarar vermeden nasıl çıkartırız bunu ? tam net fotosu yok şu an çekemiyorumda yasak var malum biraz belli oluyor ama
[Resim: IMG-20200119-164946-Kopya.jpg]
Sentetik tiner dene bi de
Ben jantların içini gaz yağıyla temizledim.
az yağı çıkarıyor aslında ama sıkıp 5 dk beklemek lazım
(24.04.2020, 20:39)Falcon417 yazdı: [ -> ]Sentetik tiner dene bi de
Denemediğim tek o kaldı.Benzin çıkartır tinere gerek yok dediler.Pazartesi bi boyacıya uğrarım abi.
(24.04.2020, 21:49)hamzamutlu yazdı: [ -> ]Ben jantların içini gaz yağıyla temizledim.
az yağı çıkarıyor aslında ama sıkıp 5 dk beklemek lazım
Gazyağı hiç etki etmedi.Benzin mazot en azından tamponu parlatıyor  Big Grin  birde bu pütür kuruyup taş gibi olduğu için yumuşamıyorda.
1500 veya 2000 zımparadan çok küçük bir parça yırtarak pütür tanelerinin üstünde küçük hareketler yaparak boyaya zarar vermeden kurtulabilirsin diye düşünüyorum. Boyaya temas halinde matlaştıracağından pasta cila atman gerekecek.
Boyada yok zaten pütür davlumbazın içinde var siyah kısımda arabayı yıkayıp temizleyince oralar gri gri duruyor çok sırıtıyor.bide marpiyelin lastiğe bakan kısımlarında var.Boyada olsa hiç olmadı zımpara atar pasta cila yapardım ama plastikte hiçbişey yapılmıyor
Tiner yada benzinle iyice yumuşat spatula yada macun sacı ile güzelce kazı reis
Selülozik tineri fısfıs şişesine koyup davlumbazın iç kısmına sık o yumuşatır. Sonra kalın eldiven takıp bulaşık teliyle ovala. Sentetik tineri boşuna deneme o hiçbir işe yaramaz.