Tofas Team

Tam Versiyon: Beyin Elektiriği
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Arkadaşlar merhaba, 2 Ay önce 2000 model enjeksiyonlu bir Şahin aldım. Bugün farkettim Fren pedalının müşüründen beyindeki enjeksiyon kablosuna bağlantı çekmişler. o kabloyu çıkardığımda araç çalışmıyor. Bu durum beynin arızalı olduğunu mu gösterir? Ayrıca bu beyne kontak kapalıyken de elektrik gitmesi gerekmiyor mu? Beynin soketini söküp kontrol ettiğimde hiçbir fişte elektrik yok, bundan dolayı kontağı her kapatmamda beyin resetlenmez mi?
Fren müşüründen kontaklı artı çekmişlerdir ama diğer sorunun cevabını bilmiyorum onuda bilen yazsın bakalım :ok
Tam Olayı Anlamadım? İçerdeki Fren Pedalının + sından Enjektöre Mi Kablo Çekmişler? Öyle Bişey Olsa Kontak Açar Açmaz Yakıt Vermesi Gerek.Tabi Krank Okuyucu vs Aktifse Vermeyebilir O Ayrı.Araç ARıza Işığı Yakıyor Mu?
Evet,artı ucundan enjektör kablosuna elektrik vermişler, kontağı açar açmaz enjektörden sen geliyor, enjektör ışığı yanıyor ama 5 saniye sonra ses kesiliyor ışık da sönüyor. o kabloyu çıkardığımda enjektör ışığı yanmıyor araç çalışmıyor.
Kontaği Yarım Açtığınızda Araç Benzinde İse Otomatik Işık Söner Doğru Fakat Kabloyu Çıkarttığınızda Arıza Işığı Hiç Mi Yanmıyor? Eğer Çalişmiyorsa Yakıt Püskürtmüyor Demektir Valla Karışık Bişeyler Yapmışlar Sanki Detaylı İncelemekGerek Allah Bilir Hangi Kasabın Eline Düştü Araba Neresinden Girip Çıktılar.Benzin Beyini Filan Duruyor Değil Mi? Diğer Sensörlerde Takılı? Bazıları Komple İptal Edip Kalburatre Filan Çeviriyor veya sistemi Kandırıp Sensörleri Devre Dışı Bırakıyor.
Sensörlerin hepsi çalışıyor, allahtan o kasaplar oraya kadar ulaşamamış. Hangi ustaya gitsem karbüratörlüye çevirmeyi teklif ediyor ama kabul etmiyorum. Sağ olsunlar bu kendini usta zanneden sanayiciler sayesinde ben de usta olacağım yakında. Okuyup araştırıp fikir alıp kendi işimizi kendimiz yapar olduk :alkis
Eğer O Enjektör Arıza Işığı Sönmüyorsa Bir Yerde Birşeyi İptal Ettiler veya Arızalı Parça Var Demektir.Sanayide Bu Araçlardan Anlayan Yok Gibi Birşey Bu Yüzdende Dediğin Gibi Çoğu Kalburatörlüye Çevir Diyor. Madem Öyle Bu Fabrikadan Neden Mpı Sistem Olarak Çıktı? Adamlar Bilmeyince Sallıyor Anca.Yarın Öbür Gün Kalburatörde Arıza Olsa Bu Tofaş Yapar Der Geçerler.Dediğin Gibi Elemanların Yüzünden Usta Olup Çıkacağiz.En Son Merkezi Kiliti Taktırdığım Ankara Sanayideki Elektrikçiye Merkezi Kilitin Bağlantı Şemasını İstedim Ne Yapacaksın Dediğinde Bagaj İçin Tetik LAzım Abi Bağlantı Şemasını Bana Gönder Ben Yaparım Gerisini Dedim.Bana Dediği Şey Bağlantı Şeması Benim Kafamda Senin Beyin Olmaz Şu Bu Dedi Bana Telefonda.En Sonunda Beyini Söküp Baktım Bir Tane Kırmızı Siyah Kablo Boştaydı.Tuşa Basılı Tuttuğunda Tetik Veriyordu.İnternette 2 3 Yerde Denk Geldim Bagaj Tetiği Diyordu ki Öyleydide Bağladım Tuşa Açıyorum Bagajı Kumanda İle.Videoyu Bu Kendini Elektrikçi Sanan Elemana Attığımda Whatsapptan Engellemişti Beni En Son.  :haha  
Süper olmuş, eline sağlık. Bunu ben de deneyeceğim :alkis
Şahin Doğanda Bagaj Kapağında Bildiğin Motor İçin Yer Var Geçen 96 Şahinde Görmüştüm Aracın Önceki Sahibi Kapı Açma Motorunu Takmış Arka Kapıdanda 2 Kablo Çekip Merkezi Kilite Bağlı Aç Kapa Yaptırıyordu.Kartalın Kilit Yapısı Buna Müsait Değil Maalesef Bu Yüzden Şahin Doğan Daha Kolay ve Kullanışlı Oluyor Hatta Ön Tarafada Tuş Koyup İçeriden Tuş İlede Açılır Halde Kullanıyordum Sonradan Kumandaya Ekledim.