Tofas Team

Tam Versiyon: Sente atlatma,ayar tutmama.
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Merhabalar SLX motor karbüratörlü Tofaş kartalım var, senteyle alakalı şöyle bir problemim var aracı toprak yolda yürürken bir anda çekişin düştüğünü hissettim, aracı stop ettim 2 3 saat sonra tekrar marşa bastığımda araç baya geç çalıştı egzoz pat pat pat pat ses çıkartıyordu ustaya sordum sente kaymış dedi ben de ben yaparım diye aracı tamirhaneye çektim her türlü alet edevat var velhasıl kelam sorum şu ;

tüm çizgileri birbirine denk getiriyorum gergiyi iyice geriyorum 4 5 kere denemişimdir marş basarken motor bir anda sıkışıyor marş motoru neredeyse duracak gibi olup tekrar devam ediyordu şunu fark ettim egzantirik dişlisini çevirirken tam sıkıştığı noktada dişli olduğu yerde kalıyor ama egzantirik sanki içeriden dönüyor gibi muhtemelen bu yüzden sente tutmuyor araç yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler.

Anladım bu sabah fark ettim bu olayı, cahilliğimden ötürü kusura bakmayın. fakat sorum şu madem öyle bu araçta bahsettiğim şey neden gerçekleşiyor kayışı söküp elimi attığımdan beri araç çalışmıyor bujileri kontrol ettim araç ateşleme de yapıyor benzin de geliyor.
marş basarken garç yapıp bir anda motor sıkışıp tekrar marş çevirmeye devam ediyor bunu neden yapar
Bu dert bendede var arac calisiyor motor yeni daha 4 ay olmadi daha mi acilmadi bu motor arac 140 i gecmiyor mars basarken zor aliyor ve bazen garc deyip volantin sanki dislerine oturup kitlenmis gibi yeniden mars basiyorum ole calisiyor valla bayagi ugrasti usta dinamonun bakimlari da tam komurler dahil kasinti alalim diye ama mars sesi normal degil sakirdamali basiyor cok rahatsiz edici usta da halledemedi baska dinomada da ayni daha da kotusu volanti tirtikliyor ve 3 5 ayda bir volant mi degistircem ben sanzumanin icinde bir sac var balatanin etrafinda yani sanzuman cikinca kalan sac onun bir ucu catlakti bunun etkisi olur mu acaba adama uzuldum cok ugrasti ama yapamadi hala bu halde biniyorum nolcak bilmiyorum
Avans ayarııyla oyna biraz kasma ondan yapıyor
Aracın Motorunu Yaptırdın Mı Hiç? Sanki Araçta Kranta Boşluk Var Pistonlar Şıkışıyor Gibi.Bir Levye İle KRank Milini Aracın Altından İleriye Doğru Baskı Uygula Ne KAdar İleri Gidip Gitmediğine Bak Eğer Çok Boşluk Varsa Gazi Ayında Sorn Olabilir Yenmiştir Çok Esniyordur KRank Mili.Diğer İhtimalle Sekmanlardan Olabilir.Marş Motoru Filan Olsa Kayış Atlatmazdı.Senin Tofaşta Avare Bilye Filan Varmıydı Gergi İçin Yani? Belki O Kiltlemiştir Kayişi Kastırıp Diş Atlatiyordur.Eğer Çok Zorlarsan Subap Eğebilir.Aklıma Gelen Pek Bişeyde Yok.Ateşleme veya Yakıttan Ötürü Bİşey Olsa Araç Çalişmaz veya Dengesiz Çalişip Stop Eder Yine Sente Atlamaması Gerek.
Dün akşam forumda bir abim bana yardımcı oldu şimdi tamirhaneye ineceğim sente ayarı yaparken ateşleme ayarı hiç yapmamıştım daha doğrusu varlığından bile haberdar değildim ilk defa tofaşım oldu ben de yeni yeni öğreniyorum, muhtemelen araç yanlış zamanda ateşleme yapıyor ve motor bir anda kasıyor söylediklerinizi uygulayıp dönüş yapacağım.
Kardeşim profiline araç bilgisini doğru şekilde girip üye tanıtım bilgileri bölümünde tanışma konusu açar mısın
Arkadaşlar bu gün tam bitirdim derken öncre marş motoru arıza verdi tamir ettirip taktım, fakat en sonunda gergiyi sıkan vida kendi kendine dönemeye başladı içerden yalama oldu herhalde sök tak sök tak.. ne yapacağım gergiye ?