Tofas Team

Tam Versiyon: Benzinde siyah duman
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Selamın aleyküm uzun zamanındır grupta yoktum. Atamalarım vardı yerleştim. Atandığım yer yayla kesimi rakam 1200 metrede ancak sahilde rölantim benzinde ve lpg de 9 larda oluyor. Yaylaya çıkalı aracın benzinde ve gazda farketmeksizin rölantide durmuyor direk stop ediyor.

Karbüratörden benzinde rölanti ayar vidasıyla ayar yaptım rölantiyi 9 a ayarladım ancak vida sona dayandı. yanımda arkadaş vardı benzinde hafif gaz verince rölanti 2 saniye dengesiz oluyor sonra düzeliyor. Bu gaz verdikten sonra egzozdan baya bir siyah duman atıyormuş.


Sizce benzinde ayar vidası var mı nasıl bir ayar yapabilirim siyah dumanı kesmek için. Aracın avansı biraz kısık bilginiz olsun.
Benzinden gaza geçerken bendede siyah duman attı geçişte siyah duman gaza geçince normale dönüyo geçiş anında oluyo takipteyim
@enes3637 bende benzinde atıyor.
Benzini çiğ yakıyor üstad
@eaydin42 buna nasıl bir ayar yapabilirim. benzinde kısma açma gibi bir ihtimal yok mu?

Bu arada distribütör yüzündeki modül kuleye bakıyor.
Arkadaşım karbüratörün biraz altında radyatöre doğru bakıyor hava ayar vidası.
[Resim: maxresdefault.jpg]
Jikleyi sonuna kadar çek düz tornavida al sesin en yüksek olduğu yere göre ayarla sağa doğru sıkılır sola doğru açar(bu ayar idareten'dir bilgisayardan hava ayarı yapılmalıdır) Benzine almadan önce biraz sağa doğru sık hava ayar vidasını.
@rahmetli reis distribitördeki modül kuleye bakıyordu. avansı saat yönün tersinde ortalama 1mm kaydırdım rölanti düzelmeye başladı.
Çok az daha açtım rölanti saat gibi oldu.
Rölanti için dememiştim benzin ayarı için demiştim karışım ayarı önemlidir sen onu bilgisayar'dan yaptır benzinde kullanıyorsan aracın sağlıklıysa sübapların sağlam ve ayarlıysa aracın saat gibi olur köpek gibi gider yağlı sübap her zaman daha iyi çalışır.