Tofas Team

Tam Versiyon: Etek Sesi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
Selamun aleyküm tofasteam   arabanın sesi çoğaldı babam gitmiş sanayiye etek sesi demişler maliyete 2-4 arası gider demişler sekman kurtarırsa sekman atalım demişler sizce sekman mi attıralım komple motor mu yaptıralım silindir kapağı falan yeni zaten birde 0.6 çelik piston olması fiyatı değiştirir mi ?
etek sesi hararet görmüş araçta olur çok sıkıştırmazsan ondan motor ölmez yağına dikkat et 5000 km geçirme harareti 95 üzerine çıkarma uzun zaman gidersin uzun yıllar biniceksen komple rektefe yaptırırsın oda bölgesel olarak fiyat değişir krank üst kapakta çatlak yoksa taşlanır maliyeti düşer piston olarak bence orjinal kullan günlük aracın olucaksa fazla yakıttan başka bişey değil araçla oynamak şimdi piston derler olmaz egzantirik atarlar 3000 bitçek iş 10000 bitmez güzel açarsan motoru 180 yapıyor bide anlamadığım etek sesinde ne segman atması yapıcakmış usta baya hayal ürünü yüksek herhalde
Etek sesi derken? Gömlekler, segmanlari mı kastediyorsun?
etek sesi ?
Hararet 2 3 defa gördü silindir kapağı değişti abi arabada zaten 0.6 çelik piston var binecez arabaya

Aynen abi gömlekler
0.6 piston varsa daha fazla büyütemezsin. Gömlekler zarar gördü ise gömlek çakılır ve honlama yapılır. Piston STD olarak değişir.
Tabi segman da kurtarabilir. O zaman rektefiye işin olmaz. Kapakta hiç problem yoksa eğer.
Segman 200-250
Motor işçilik 500 (bölgeye göre değişir)
Parçalar conta takımı 150 TL, yağ 100 TL filtre 20 TL, antifriz (60 TL) Piston kol yataklar (50 TL) saplama cıvatalar (50 TL)
Karterden Alırlarsa Pistonları O Kadar Tutmayabilir.Hiç Olmadı Çıkma Alırsın Ölçtürüp Takarsın Aracına
Etek sesinden çok korkma dikkat ettiğin sürece. Soğuk motoru sıkıştırırsan sesi çoğaltırsın. Segman atarak etek sesi kesilmez zaten pistonla gömlek arası boşluk olduğu için gelir o ses. Yapacaksan rektefiye yap. 

Ben 34 bin km bindim o sesle hala da var. Dikkat edersen korkacak bişey yok.
Yine 0.6 taksak olmazmi abi

Çıkmayı pek düşünmüyorum ama olabilir

Tamam abi dikkat ederimde bende rektefiye taraftariyim birde tamirci uzun yola gitme demiş
Yukarıdada yazdım etek sesi hararet sonrası pistonun alt kısmının yapısı bozulduğu için ses yapar yazdıklarıma dikkat et dünyayı 2 defa dolaş etek arızası sorun yapmaz segmanlık bişeyi yok ustanı değiştir derim ben araca biniceksen motor yapmanı öneririm ses insanda kafaya takılıyor 0.6 piston şimdiki çapı hararet yaptırmışsın gömlekler ovalleşmiştir 0.8 takarlar kurtarmazsa gömlek çakma işlemi yapılıyormu Tofaş’a bilmiyorum yapılıyorsa yeni gömlek çaktırırsın adam gibi yapılırsa 10 sene arıza açmaz koruyarak binersen
Sayfalar: 1 2 3