Tofas Team

Tam Versiyon: Antifiriz kullanımı
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Aracın lpg beynini değiştim  mevcut hortumları yetismedi değişirken ister istemez su eksiltti su ekledim şimdi de suyunu degiseyim diyorum sadece antifiriz koysam bi zararı olur mu veya su eklemem gerekirmi?
Suyla karıştır, saf antifrizin pek faydası olmadığı söyleniyor ne derece doğru bilmiyorum da
Aynen öyle diyolar ama bende bi emin olamadım fikir alayim dedim
3 litre antifirz koy yetmezse gerisini su koy
Tmm abi oyle yapayım peki komple antifrizin koysam zararı olur mu peki artısı eksisi olurmu
Su 0 derecede donar 100de kaynar. Saf antifiriz -10 da donar 102 de kaynar. Yüzde 50 su yüzde 50 antifiriz -35 de donar ama 110 gibi kaynar. Yani kısacası saf antifiriz önerilmez yarı yariya karışım her zaman en iyisidir. Ben kendim hep böyle yaparım tavsiyede ederim. En azından bütün suyu boşalt sonra 3lt antifiriz geri kalanına su koy tofasa idealdir
3 litre antifriz koy motordan çıkan su antifrizli ise süzdür üstünü onunla tamamla. Saf antifriz çok önerilmez.
Anladim teşekkürler yorumunuz için  :ok
En iyisi 3 litre antifriz, 2 litre su oranıdır. Radyatör büyükse antifriz ve su artar. Ama antifriz daha fazla olmalı. Mesela 2/3 diyebiliriz.
Tüm Araçlarda %50 Saf Su %50 Antifiriz Kullanılır.Aksini Yaparsan Hepsini Antifiriz Koyarsan Motorun Donma Sıcaklığı Artar Yani -30 Değilde -10 Belkide 0 Derecede Donar Motor Suyu.Sadece Su Koysan Aynı Hesap Olur.Birde Hepsini Antifiriz Koymak Motora Sıkıntı Çünkü Antifirizin Aşındırma Özelliği Var Dolayısıyla Motordakı Bir Çok Parçayı Perişan Eder Pas Varsa Söker Atar Patlatır Bir Yeri.
Tofaşın Önerdiği Antifiriz:

Değişim:

Soğutma Sistemi Ortalama 6 7 Lt  Dir.