Tofas Team

Tam Versiyon: Aranıza döneyim mi? :))
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Selamlar.

Elimde 7.500 tl'lik araba var. Dedemde ise Piyasa değeri 11.500 bin tl olan bir araba var. Ancak o sağını solunu bolca sürttüğü için komple kaportasını düzeltip boyattırmaya kalksak 2 bin lira masraf çıktığı için arabayı 8.500 ya da 9 bine satacak.

Bana dedi ki, sen arabanı sat 7.500 benimkini al. Millete 2001 model büyük kazasız arabayı 8-9'a vereceğime, sana gitsin araba dedi. 2 bin masraf yapsan 9.500'e gelir. 11.500'e sonra satsan kara bile geçersin diyor.

Arabasının halihazırda 3 tane müşterisi var almayı bekleyen. O benim de işim görülsün istiyor.

Arabyı kullanmaya mani olacak bir hasar yok. Tampon kırık, sinyal kırık, çamurluklar sürtülmüş vs. vs. Boyası solmuş. Toplasan 2 bin masraf var. Macununu çektirir 1 sene içinde yavaş yavaş toplarım diyorum. İçi gıcır gıcır zaten.

Alalım mu bunu?

Babam bunla uğraşılır mı değer mi, olmaz diyor. Siz ne dersiniz?


Arabayı almak istememin nedeni, km'si az. Evveliyartını biliyoruz kazası belası yok. Motoru yeni yaptırmıştı zaten.

Bizdeki uno. Küçük geliyor, aşırı konforsuz, hidrolik yok camlar manuel, devir saati bile yok. Alacağımız araba 2001 Kartal. Uno'dan sonra bazılarınıza saçma gelebilir ama mercedes gibi konforlu geliyor, büyük ya. Hidrolik var, camlar otomatik, devir saati var, fabrikasyon klima da vardı diye hatırlıyorum Ayrıca 2. el piyasası uçmuş. 93-94 modelleri 8-9'a gidiyor. 2001'e 14-15 diyenler de var ama genel olarak 10-12 arasında aslında.



Bir de, çamurluk düzeltme veya yenisiyle değişim, bagaj kapağında sürtmeden dolayı yumruk kadar derin bir boya atması ( arabanın boyası herşeyi gitmiş o noktada), far çıtaları, stoplar, komple boya falan kaça patlar? 3 bin diyenler de var, 1.800 diyenler de? Yarın o aracın resmini koyarım görerek yorum yaparsınız.
Sen aracın resimleri paylaş bizde ona göre yorum yapalım ama ne olursa olsun değişen parça olmasın çekiçlettir boyat ama çamurluk falan değiştirme
max 300e far sinyal stop tampon v.s çıksa orjinal kalemde geriye kaporta işi kalıyor onuda abartma sadece sıkınıtılı yerler yapılsın
Ben de dediginiz gibi dusunuyorum aslinda. Bu arada arabaya on takim ve debeiyaj ve fren de yapilacak.
Arkadaşlar şu linkten arabanın resimlerine bakabilirsiniz.
https://picasaweb.google.com/101786627373513198171/2001TofasKartal16ie?authkey=Gv1sRgCNaSzOPHv_Tg1wE

Bu arada, arabanın bagajındaki ortalama 100 kiloya yakın yük yıllardır hep bagajda duruyor. Sadece günde 3-4 saatliğine indiriliyor. Bunun arabanın kasasına, şasesine vs. zararı olmuş mudur?
zevk renk meselesı fakat ben bu arabayı alıpda yaptırmazdım
Cunku ne kadar orjınalde olsa on arka tavan heryere el atacaksın,dolayısıyla arac komple boyalı olacak

Birde Sahsı gorusum 2001 kartal alacaksan grı alacaksın Big Grin
her yeri elden geçiçek kaporta da gerçi sen 2000TL' i gözden çıkarmışsın.
Ama şöyle de bişey var masrafsız tanımadığın bilmediğin bi kartalı alırsın iki gün sonra taksi çıkması da çıkar şasisi oynanmışta çıkar motoru bitik de çıkar altı üstü çürükde çıkar Big Grin çıkar da çıkar sonuçta yıllar yılı kimlerin elinden geçtiğini bilmiyoruz. bildiğin arabayı almak her zaman iyidir..
Benim Şahin'i aldığımda da çok verdin o arabaya gibisinden laf eden çok oldu ama senin gibi geçmişini bildiğim bi araba olduğu için 3-5 kuruş fazla verip bildiğim arabayı aldım. iyi ki de almışım modifiyesi dışında adam akıllı masraf çıkarmadı bana.. Belki sana da biraz pahalıya gelebilr ama bildiğin araba olduğu için ileride canını sıkmıcaktır.
Tut dedenin elini yap bi pazarlık daha Big Grin

Şaka şaka ama arabanın masrafı var tavan falan ful boyalı olacak, keyfe keder boyalı dersin hadi. Bence de parça değiştirme sakın, araç boya yerken sedefli boya koydurursan güzel olur o mavi Big Grin
Off parlement mavisi süper bunun doğanını ne modifiye ederler adanada takarlar mızrakları süper olur yalnız bu araca lokal boya olmaz opak boya olsa çok kolaydı en iyisi bi kaportacıyla anlaş bi fiyat çıkarsın dıştan boya için gerisi teferruat ön takım debriyaj ve frende yenilense gider bi 500tl zannediyorum ama içini dışını bildiğin sıfırlanmış bir kartalın olur
Bi de jant attın mı buna basa bas gezersin artıkın