Tofas Team

Tam Versiyon: Yağ lambası yandı
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Akşam dikkat ettimde yağ lambası arada sellektör yaptı. Bazen 10saniyeliğine yandı sonra söndü.

Oysaki bundan 10 gün önce götürüp 3 LİTRE yağ koydu usta gözümün önünde. Forumda da epey araştırdım ve sordum da araçta hafif yağ kaçağı var diye ama 3 litre kaçırsa anlaşılır yani.
Akşamdan bıraktığım yere bakıyorum pırıl pırıl. Maksimum 2,3 damla var oda 3 litre yapamaz.

Acaba sorun lambada mı ya da Yağ şamandırası vs. bişi var mı bizim araçlarda o mu problemli. Bu sonuncuyu söylemek bile istemiyorum :S Korkuyorum. Motorda mı ?

Bu sorunla karşılaşan var mı ? Varsa nasıl yaptırdı kaça patladı ?
yağ pompası bozulmuş olabilir,yağ basmıyor olabilir.Bence o şekilde birdaha kullanma arabayı malum motor yağsız kalırsa olucaklar belli
İlk cevap sıkıntılı :S Yağ pompası lambayı yakar mı ? :S ya da lambaya yanıp sönme ( sellektör ) yaptırır mı ?
bi çalışıp bi duruyodur o zaman durunca müşür yanıyor çalışınca söndürüyo olabilir
Evet yakar.Çünkü yağ lambasının yanması demek o anda yağlamanın olmadığını gösterir.Yağlama neden olmaz? 1.si pompa bozuktur 2.si motorda hiç yağ kalmamıştır.
Sende en riskli ışık yanıyor kardeş çalıştırma arabayı, 3-5 kuruşa ıslah olmaz daha tam bi baktır
Öncelikle aracın yağına bak araçta yağ var mı ? 1 litre yağı kaldıysa lamba yakar haliyle.Ancak motorun yağı tam ama lamba yakıyorsa yağ pompası arızalıdır.Karter sökülüp değiştirilir ancak aracı çalıştırmayın çekerek veya çekiciyle götürün.Her iki ihtimalin dışında yağ müşüründe arızalı olmaz olasılığı var ancak ihtimali daha düşük.
lambanın arada bır yanması, ya yağın eksık oldugunu gosterır yada şamandıranın bozuk oldugunu,neden ikide bır yanar?? araba seyir halindeyken,karteldeki yağ haliyle su gibi sağa sola sallanacaktır, şamandırada yağın sallanma şekline göre aşağı inip kalkacaktır,bu olayla bırlıkte yağ lambası yanıp sönecektir.bundan dolayı yanıp geri söner.senın yapman gereken yağ cubugundan kontrol etmektir, eğerki yağ seviyesı normalse, yağ şamandırası arızalıdır,yağ eksilmişse,bilmediğin kaçak vardır ve durduğu yerde yağ damlası pek yoktu dıyorsan,seyir halındeyken akıtıyordur.