Tofas Team

Tam Versiyon: simli boya
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
arkadaşlar boyanın simli olanını duyan varmı hiç
Sedefli boya diye geçer.Yeni arabaların çoğunda kullanılıyor.Boyaya daha çok ışıltı vermek için kullanıyorlar.Yalnız değişen boyanan parçada renk tonu tutturulamıyor ve lokal boya yapılınca simler homojen dağılmadığı için çok farkediliyor.
Simli boya derken ''pearlescent paint'' denen sedefli boyalar var , bir de içinde küçük mika parçaları olan boyalar var.Bu mikalar güneşin altında parlar,sedefli boya ise güneş ışığına göre renk değiştirir.Ama ikisinin de negatif yanı sonradan aracın bi tarafını boyatmak istediğinizde bu tonu tutturmak çok zordur.
Simli değilde sedefli boyayı duymuştum. Simliden kastınızda o olabilir. Yanılmıyorsam bu resimdeki sedefli boya. Bakış açısına göre renk değişiyor.

[Resim: 3319480005_eebb5d2f48.jpg]
sedefi bende biliyorumda ..bugun simliyi ilk defa duydum
simli boya ile sedefli boya farklıdır yukarda da yazdığım gibi , simli boyada mika parçaları vardır ışıkta parlar,sedefli boya yanardönerlidir ışığın durumuna göre renk değiştirir.
(06.08.2012, 19:38)berk güneş yazdı: [ -> ]sedefi bende biliyorumda ..bugun simliyi ilk defa duydum

Şahinin,doğanın yüksek modellerinde var bu boya gri renkte güneşte ışıl ışıl parlıyor araba
Sedefli dediğiniz şey tamamen farklı bir teknik arkadaşlar bu konuyla alakası yok
Boya dediniz de az önce bi ford taunus gördüm Big Grin direk duvar badana boyasıyyla boyamış adam dış cephe: D
evet simli boya güneş ışığında acayip şekilde parlaklık gösteriyor sedefli boya ışık ve bakıs acısına göre değişiklik gösteriyor bu sim olayınıda boyayı attıktan sonra üzerine atıyor boya kuruduktan sonra sanki boyanın içinde varmıs gibi duruyo
Benim araç simli boya orjinal. 2000 şahin
Sayfalar: 1 2