Tofas Team

Tam Versiyon: Akü mü marj mı
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Aracım 1-2 gün çalışmayınca çalıştırmaya gidiyorum çalışmıyor akü mü boşalıyor anlamıyorum kaçak mi vardır yoksa akü de mi sorun vardır bide çalışırken elektrik sesi geliyor çıt çit diye çalışmıyor sonra mecbur vurdurma yöntemine geçiyorum 
nedendir acaba ?
Akü olabilir şarjdan olsa vurduruncada çalışmaz
Aküye bakıyorum Işık yanmıyor çalıştıktan sonra normal yeşile dönüyor çalıştırırken avans ayarı sesi geliyor sanki cık cık yapıyor sonradan çalışıyor
Video olsa daha net anlarız.Veya çalışmayınca akü takviye deneyin çalışıyorsa akü gitmiş.
Çalışıyor o şekilde. Ama ne bileyim her gün çalıştırsam sorun yok ama 2 gün gün çalışmasın araba hemen kesiliyor çalışmıyor vurdurmak yada takviye yapmam gerekiyor akü ışığı yanmıyor siyah sonra bir şekilde çalıştırdıktan sonra normal yeşil renge dönüyor. 
aküden diyorsunuz yani elektrik kaçağı olma ihtimali varmıdır iyi bi akü alsam 400-500 TL
Kaçak testi yapın kaçak yoksa aküyü değiştirin.Aynı sorun benim arabada vardı bazen 1 gün bazen 2 gün çalıştırmayınca bitiyordu akü.Aküyü şarj ettirdim düzelmedi.Aküyü değiştim düzeldi.
Hiç uğraşma kardeş aküden o dün aldım 1 aydır çektiğim eziyet cabası aküyü değiştirdim sorun düzeldi
Akü şarj tutmuyor olabilir. Akücu ölçüm yapıyor. Voltaj değeri değil de akünün gücünü ölçüyor cihazıyla. Ohm mu nedir bilemiyorum. Hatta stop halde farları vs. biseyler açtırıyor. Ne kadar düşüş var bakıyor.
Eski aküyü verince Petlas akü 200 TL PRESİDENT marka. Bn öyle yaptım geçen ay.

Kaçak testi; akü eksi kutup başı sökülür. Hafifçe tekrar kutup başına değdirme yapılır. Kıvılcım olursa kaçak var. Yoksa sorun yok.
Teşekkür ettim sağ olun bilgileriniz için öyle yapayım o zaman yapacak bişey yok