Tofas Team

Tam Versiyon: Benim iki adet projem var arkadaslar düşünceleriniz.
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Arkadslar motora soğuk hava girmesi yakıtın daha iyi yanmasını sağlıyor bildiğimiz gibi bizim araçların hava giriş kısmına intercooler koysak yani intercool koyup intercool'in çıkısını hava filtresinin hortumuna baglasak faydalı olur mu. interin girişinede acık hava filtresi koysak temizlik acısından olur mu sizce.

Diğer bi projem malum hararetler bu havalarsa çok sıcak biz bi yağ sogutucusu koysak araclarımıza hararetimiz düşer diye düşünüyorum.

sizler bana yardımcı olurmusnuz bu projeler hakkında
LPG soğuk havayı sevmez aksine sıcak hava makbüldür onun için.Yağ içinse ilk önce ne kadar sıcaklığa çıktığını bilmek lazım ardından soğutucuya ihtiyaç var mı yok mu o zaman anlayabiliriz.Yağın belli bir viskozite değeri ideal çalışma sıcaklığı ve verdiği performans vardır.Eğer bilmeden soğutmaya çalışırsak pistonlarda ciddi aşınmalar meydana gelebilir.
anladım intercool'er yatar o zmn Gülümseme ya ben çok sıkıstrarak sürüyorum aracı o yüzden hararet 90'a veya biraz altına düşmüyor
Sağlıklı yanma için soğuk hava daha idealdir oksijen yanıcıdır sıcak havada daha az bulunur soğuk hava daha makbuldür bu sebeple ama lpg ile dengeli şekilde çalıştırmak gerekli
ben bu konuyu bi arastırmalıyım daha detaylı olarak.
o dediğin intercooler sistemi olmaz bi tarafa karbüratörü bağladın bi tarafa ne bağlıcan ? hava basan bişi yok? hava filtresi demişsin o araba o kadar uzun mesafeden + cooler dan tek başına öyle hava çekemez. en iyisi iyi bi yere acık hava filtresi uygula soguk havayı böylede alırsın.

2. projen için de haklısın eğer bi yağ soğutucun varsa iyi olur aracın yağı ısınmadığı için hem özelliğini kaybetmez hem ısınmalardaki aşınmaları önlersin hemde soğuk yağ olacağı için hararetin düşer.
peltier kullanabilme yollarını arastır belki işine yarar karbürötör kepini ona göre del saglan bir fan içine soguk hava üfler ama dayanabilirmi bilemem
yag konusu bence sıcak olması daha iyi yag ısındıkça daha iyi yaglar motor sıcakken araç daha az yakıyor
(28.07.2012, 00:57)SahinTurbo yazdı: [ -> ]o dediğin intercooler sistemi olmaz bi tarafa karbüratörü bağladın bi tarafa ne bağlıcan ? hava basan bişi yok? hava filtresi demişsin o araba o kadar uzun mesafeden + cooler dan tek başına öyle hava çekemez. en iyisi iyi bi yere acık hava filtresi uygula soguk havayı böylede alırsın.

2. projen için de haklısın eğer bi yağ soğutucun varsa iyi olur aracın yağı ısınmadığı için hem özelliğini kaybetmez hem ısınmalardaki aşınmaları önlersin hemde soğuk yağ olacağı için hararetin düşer.

evet cooler işi biraz yas birisinde görmüştüm turbosuz bi doğana yapms faydalı olup olmadığını ona soramadım sizlerle paylasmak istedim

evet bu yağ soğutucusunu nasıl yapabiliriz bilginiz var mı acaba

(28.07.2012, 01:20)fatih0687 yazdı: [ -> ]peltier kullanabilme yollarını arastır belki işine yarar karbürötör kepini ona göre del saglan bir fan içine soguk hava üfler ama dayanabilirmi bilemem
yag konusu bence sıcak olması daha iyi yag ısındıkça daha iyi yaglar motor sıcakken araç daha az yakıyor

ama zaten motor sıcak olacak sadece motora basılan yag soguk olacak oda motorun sıcagıyla ısınmaz mı ben aracı çok sıkıstıran biriyim ve bulunduğum alan çok rampalı belki bilirsiniz yenimahalle şentepe 3 kanallı kale radyatör var fan yetiştiremiyor o yüzden böyle birşey düşündüm.
o adam büyük ihtimal görüntü olsun diye koymuştur..
soğutucu elinde varsa sana bide yağ filtresinin oraya bağlamak için aparat lazım oda elinde varsa 10 dk lık işi var eğer yoksa bi tornacıya gidip yaptırman gerek gerisi kolay yağtırdığın aparattan giriş ve çıkışı alcaksın yağ sogutucusunuda hava alan iyi bi yere koydummu tamamdır. yanlız soğutucuyu tutupta 1 metre uzağa koyma devirdaim iyi olmaz aparata ne kadar yakın olursa o kadar iyi olur..

aparattan kastım örnk.
http://jdub.supramania.com/Oil%20Pics/Earls%20Sandwich%20Adapter.jpg

eğer elinde malzeme yoksa teminde yardımcı olurum.
malzeme temin edilecek elimde yok malzeme ama montajını kim yapar bu aparatı felan yaptıgımızda yağ kaçırma gibi şeyler olur mu ?
Sayfalar: 1 2