Tofas Team

Tam Versiyon: Oksijen ile ev tüpü birlesimiyle kaporta kaynagi?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Arkadaslar kolay gelsin.oksijen ile ev tüpünün birlesimiyle kaporta kaynagi yapilabilir mi.yoksa illaki oksijen-asetilen karisimi mi olmasi gerekir.birkac kisi oksijen+ev tüpü ile sadece kesme islemi yapilir dedi.bilgisi olan aydinlatirsa sevinirim
yapılır ben bizzat bizim kaportacıda gördüm ama birleştirmek için kaportayı araya biparça koyman lazım bilmiyorsan elleşme hiç bu arada kaportayıda yakarsın
Geçen haftalarda ben bunu çok araştırdım, yabancı kaynaklardan da baktım. Asetilenin ısısı daha yüksek olduğu için kaynak için gerekli. Propan ya da bütan gazlarının ısısı kaynağa yetmiyormuş.

Ev tüpü+oksijen tüpü ikilisi metal kesme işlerinde kullanılıyor, bizim işyerinde kademe ustamız o 3 kamyon parçaladı geçen ay bu şekilde. Ona da sordum bu kesiyor da kaynak yapmıyor mu diye, o da söyledi asetilen şart diye.

Daha mantıklı bi fikir vereyim, ucuz dc inverter kaynak makineleri gazaltı (TIG) kaynak makinesine dönüştürülebiliyor diye duydum. TIG kaynağı da oksijen kaynağına göre hem basit, hem risksiz, hem de çeliği az ısıttığı için daha az zarar veriyor.
Arkadaşlar birkac kaportaci ile görüstüm @Sarnav in dedigi gibi oksi-propan ile sadece kesme yapilabiliyormus.karpit kazani yada asetilen gazi lazim. Asetilen harici tüm sistemim hazir vaziyette.karpit kazaninin tehlikesi bayagi fazlaymis.nasil kullanilmali?bilgisi olan var mi.
benimde yapasim var ama karpit kazani korkutuyor beni patlatir diye. mutfam tupu ile dusunuyordum demek onunlada olmuyormus. konuyu takipteyim bi kaporta isi yapmadigim kaldi onuda yaptimmi tamamdir ?
(15.02.2020, 19:45)saamet yazdı: [ -> ]benimde yapasim var ama karpit kazani korkutuyor beni patlatir diye. mutfam tupu ile dusunuyordum demek onunlada olmuyormus. konuyu takipteyim bi kaporta isi yapmadigim kaldi onuda yaptimmi tamamdir ?

tüm sistemi sifir ve kaliteli malzemeden topladim.bu yüzden bari tam olsun diye asetilen tüpü almaya karar kildim.aracimdaki cürükleri bitirdigimde yari parasini zaten tolere etmis oluyor.tuplerin dolumlari para degil.10lt oksijen dolumu 20 lira.bedava degilmi
Asetilen tüpünü doldurmak ne kadar? Bir de kaç litrelik tüplerle ne kadar kaynak yapılabilir?
tam sistemi bilsem yakma sondurme vs patlar diye korkuyom. bende dizmek istiyom curukle bas olmuyor kaportacilar cok fiyat cekiyor alip kendim yapmak istiyom hem heves hem işim gorulmus olur.
(16.02.2020, 09:13)Sarnav yazdı: [ -> ]Asetilen tüpünü doldurmak ne kadar? Bir de kaç litrelik tüplerle ne kadar kaynak yapılabilir?

3 lt asetilen dolumu icin 150 dediler sanirim.3 lt asetlilen 50 lt oksijene yetebiliyormuş.fiyatlar gayet uygun