Tofas Team

Tam Versiyon: Kompresyon testi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Selamunaleykum daha onceden konu açmıştım motor hakkinda slx Temra motoru bir kac ustaya gösterdim üc ustada farklı işlem sundu ustanin biri bakti üfleme felan yok dedi subap lastikleri değişince yag eksiltme sorunu çözülür diğer bi usta motor rektefiye olcak dedi bir diger usta da rektefe olmadan sekman attir dedi her kafan bi ses cikiyo kimseye guvenmedigimde actirmiyom tabi acilmadan anlaşılmaz sorun ama kompresyon testi yaptirsam motorun durumu ve sorunu ortaya çıkarmı?
Kompresyon testinde değerler 10 'ün altında ise motor yavaş yavaş geliyor um der. Bu testte içerdeki sıkıştırma ölçüldüğü için düşük çıkarsa illa sekman dan diye bişey yok belki siboplar kaçırıyordur.
Benim bildiğim araçta yağ yakma varsa önce kapak sökülür kapağa bakılır siboplar ve lastiklerine onlarda bir sorun yok ise sekman boşluklarına bakılır zaten kapak sökülünce sekman lar kendini belli eder elle bile piston sağa sola oynar
Sadece segman attırma olayını ben pek önermem. Segman atıldıktan sonra piston etek sesi (ya da piston şamarlama da derler) sorunu ortaya çıkabilir. En temizi gömlekler bir üst numara pistona honlanmalı, segman da pistonlarla beraber değişmeli.
sekman isi yas ben attim sekman yag yakmayi kesti ama motor ses yapiyor sibop lastiklerini degistim sonra hararet etti lastikleri tekrar hasladim heralde. en iyisi acilmisken piston gomlek degistirilmeli.
Kompresyon testi yaptirayim ozamn deger ne çıkacak ona göre aç tirayim kapağı

Kompresyo normal değerleri kaç olmali?
90 altı düşmemesi lazım
(12.02.2020, 22:38)rantez22 yazdı: [ -> ]90 altı düşmemesi lazım
Arkadaş yazmiş 10 un altına düşmeyecek diyor tam okarak anlamadim ölçüm degerlerini
(12.02.2020, 22:53)rantez22 yazdı: [ -> ]http://www.tofasteam.com/konu-kompresyon-testi-5491 o zaman bu konuyu oku ne diyim Smile

:ok eyvallah kardeş
Bende ölçtürmeyi düşünüyorumda aküyü nası yapcaz 3 yıllık akü okadar marşa dayanmaz