Tofas Team

Tam Versiyon: distribütör sorunu
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
arkadaşlar merhaba pazar günü uzun yol dönüşünden sonra aracım ertesi sabah lpgde tek marşta çalıştı fakat ısınmasını beklerken aniden stop etti bir daha gazda ve benzinde çalışmadı çağırdığım tamirci arabayı benzinde zar zor çalıştırdı sonra araçla sanayiye giderken stop etti ve gene çalışmadı tamirci distribütörün bozulduğunu söyledi ve alıp yenisini takmak lazım dedi ve distiribütörü söküp bana verdi yenisi alınca nasıl takılıcağını gösterdi arabayı kaldığı yerde bırakıp fiyat araştırması yapmaya gittim sonra yenisini almadan geri dönüp eski distribütörü takıp arabayı zar zor benzinde çalıştırıp eve doğru giderken lpgye geçireyim dedim ve geçmedi daha sonrasında benzindede çalışmadı ve evin önüne iterek arabayı park ettim şimdi sorum şu gerçekten distribütörmü arızalı ve yeni alıcağım distribütörün yan sanayisini alsam olurmu?
Distribütör kırık cıkık değilse yenisi alınmaz, içindeki parçalar değişir. Bunlar distribütör kabağı, tevzi makarası, manyetik grubu dene parça ve üzerinde soğutucusu olan modül değişir. Sendeki sorun modül arızasına benziyor.
Fevzi makarasını değiştir araba çalışır.
Bizim araba kronik sıkıntı var. Fevzi makarası elektriği iletmiyor.
Makara ile kapağı değiştir hepsini doğru tak tek marşta alır.

Bu makaradan kaynaklı ne benzinde nede LPG de çalışmaz. Çok nadir çalışır stop eder hemen

Bu parçaları takınca distribütör ün milini yağlattır.
Ben ayda bir yağlayalı bu sıkıntı olmaz oldu
Fuzuli masraf distribütörün yan tarafında kare alüminyum soğutuculu bir parça var ateşleme modülü diyoruz onun yenisini al değiştir muhtemelen düzelecek tekrar problem yaparsa bu defa tevzi makarasının altında manyetik bobin dediğimiz parça var onuda değiştir sorunu halledersin

@mstfclk07 Fevzi makarası ha 
:hıı :haha
arkadaşlar ilginiz için teşekkür ederim komple distribütör aldım sıfır mako ve arabayı çalıştırdım teşekkürler  :ohoh