Tofas Team

Tam Versiyon: duz motor ve slx motor hakkında bılgı
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
aklımı kurcalayan bır soruyu merak ettıgım ıcın buraya yazıp bılgı almak ıstedım.duz motorda trıger koptumu subaplar zarar gormuyorda slx motorda neden subaplar zarar goruyor. dusunuyom ama mantıklı bı cevap bulamadım aklıma gelen ust olu nokta hacmı geldı. duz motorda fazla olup slx de dahamı az o yuzdenmı subaplar bırınde zarar goruyorda bırınde sıkıntı olmuyor  bılgısı olanlardan bu konu hakkında fıkırlerını almak ısterım.
Biri üstten eksantrikli onlarda subap tahriki direkt oluyo ama düz motorda mekanik iticiler var yani dolaylı yoldan tahrik var nadirde olsa subap yamuluyo veya itici hasar görüyo.
düz motor candır  Heart
ama duz motorda trigeri cikart mars bas gene sıkıntı olmuyor siboplarda
Daha iyi sıkıştırma ve egzoz gazinin tümünü atabilmek için pistonu ve subabı birbirine yakın yapıyorlar. Düz motorda subap açık kaldığı halde piston yukarı çıksa çarpmıyor. Orda bi boşluk oluyor. Slx motorda subap piston gelene kadar açık kalip pistonla çarpışmadan kapaniyor. Daha çok egzoz gazı atılıp daha çok ava ve yakıt alınabiliyor.
aynen bekeldigim cevap ahmet abi. o yuzden slx daha seri oluyor. buna onlem olarak ust kapagin arasina conta seklinde lazer cnc ile conta seklinde1 cm civari ara kapak seklinde kestirip cift conta ile kapagi toplasak ne gibi artisi ne eksileri olur. aklima geldi. silindir hacmi artmis olur ama sikistirma azalir. triger kopmasi durumunda subaplar zarar gormemis olur.
@saamet ara kapak olabilir. Uzaklaşır ama dediğin gibi çekiş azalir. Bide triger dişli ayari tutar mı iyi düşünmek lazim. Gerginin payı yetermi? Araya kapak koymadan kayisa isaret vurulup bakılabilir aslında. Uğraşmaya değmez gibi ama. Yoksa kartalda yine sıkıntı mi oldu reis. Birşey olmadi ins. Görmeyim :ps
yok abi allaha sukur sıkıntı yokta bos kaldim yapacak bisr olmayinca kafamda dusunuyom . peder baskiyi degistirdi sanayide kayisida yenilemis. onlem amacli. bi baski degisim videosu yapacaktim ama askerden dolayi olmadi baskida iyice kacirmaya baslayinca mecbur degistirdi babam.
Baskı video olsa iyi olurdu. Benim baskıda sinyal veriyor. Ben düşünüyorum yapsam mi die. Bi baskı ortalama aparatı lazim. Bide şanzımanı nasil indiririm düşünüyorum.
baski ortalama aparati nedir abi ilk defa senden duydum. ben anadolun baski balatayi degistim cikarttim motoru taktim yeni baskiyi kapattim. tofas icin araci alacan guzel takoza alta girip safti ayiracan sonra motordan ayirip indirecen yere takarken sanzimani iple baglayip ustten topuzun ordan birisi kaldiracak agirligini alacak sen alttan yerine oturtacan. n 131 oyle takmistim.
Sayfalar: 1 2