Tofas Team

Tam Versiyon: Marş Motoru ve Şarj
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Herkese iyi günler. Arabama çıkma bir motor taktım yalnız herşeyi bitirdikten sonra marşa bastığımda tık edip kaldı bir iki deneme sonra normal bir şekilde marş aldı. Bazen hemen çalıştı bazen tık edip kaldı ama yine de bir iki deneme sonra çalıştı. Akşam arkadaşımın yanına gittim ordan dönecekken tık edip kaldı ne kadar denediysem de marş dönmedi. En sonunda marşa bastığımda tık sesi bile gelmedi bende bıraktım. 3-4 saat sonra tekrar geldim yine aynı problem. Bir kaç kez tık dedi ama marş dönmedi. Bende Aracı vurdurarak çalıştırdım. Ancak arabadaki voltmetre 14.4 leri görürken bu kez 12.7 yi geçmedi. Ve akü ışığı çok çok az bir şekilde kızarmıştı. Sanki o en sonda tık sesi bile gelmediği zaman marş otomatiği takılı kalıp aküyü bitirmiş olabilir mi? Ve bu şekilde takılı kalması şarj dinamosunu bozar mı?
Marş otomatiği değişicek ve marş dinamosunun kömürlerine bakılıp değişmesi gerekiyorsa değiştir.

Şarj dinamosunun da kömürleri bitmeye başlamış. Konjektörü yenisiyle değiştirebilirsin.

İndir bindiri kendin yaparsan 150-200 liralık masrafın var.
ama elektrikçi indirip bindirirse 300-350 lira alır.
Endiselendigim kısım ise şarj dinamosunu yeni aldım kömürlerin bitmesi imkansız. Zaten bu akşama kadar 14.4 voltu cok rahat görüyordu. Ne olduysa marşın takılı kalmasından sonra oldu. Marşı değiştiririm ama umarım şarj dinamosuna zarar vermemiştir.
Mars dinamosundan once avansa da baktir kasıyor olabilir
Bugün debriyaj telim yandı. Marş hiç basmadı elektrikçiye gittim. Eline bir kablo aldı akünün artı kutbuna bağladı motora vurdu kıvılcım atması gerekirken, kontak açıldı. Bu sefer anladık motor şase alamiyormus. Şase kablosunun takıldığı yer oksit yapmış ondan dolayı da elektrik gitmiyordu motora. Şuan sorunum çözüldü.